stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Največ povezovanja med občinami Novo mesto, Straža in Trebnje

Piše: M.K.

Čas objave:
20.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Vzhod Avstralije, kjer že več mesecev pustošijo obsežni gozdni požari, je zajelo močno deževje, a številni požari še vedo gorijo. Območje Melbourna in Canberre je medtem prizadelo neurje s točo, ki je povzročilo precejšnjo škodo. Vremenoslovci napovedujejo nova neurja. A oblasti opozarjajo, da nevarnost požarov kljub dežju še ni mimo.

Zaradi skrivnostne pljučnice, ki je izbruhnila na Kitajskem, je umrl še tretji bolnik. Bolezen, ki jo povzroča nova vrsta koronavirusa, se medtem širi, prvi primer so zabeležili tudi v Južni Koreji. Na Kitajskem narašča zaskrbljenost, saj se je pljučnica pojavila pred praznovanjem kitajskega novega leta, med katerim bo potovalo na milijone Kitajcev.

Danes se je po Sloveniji začel že peti teden pisanja z roko, ki ga organizira društvo Radi pišemo z roko ob podpori ministrstva za izobraževanje ter zavoda za šolstvo. V projektu letos sodeluje preko 240 šol, knjižnic, medgeneracijskih centrov ter drugih ustanov, kar je dvakrat več kot lani. S projektom želijo nagovoriti vse generacije.

KRKA DOMA : Na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, so se pri največ nalogah skupne občinske uprave do zdaj povezale Mestna občina Novo mesto, ter občini Trebnje in Straža. Vodja skupne občinske uprave je nekdanja inšpektorica trebanjske občinske uprave Brigita Železnik. Za sodelovanje se zanimata tudi občini Mokronog-Trebelno in Mirna.

Od danes, do 13. februarja letos, bo POPOLNA zapora mostu čez reko Krko, in sicer pod cerkvijo, med Dolenjo vasjo in vasjo Otočec. V tem času naj bi ga novomeška občina sanirala. Leseni most je že na prvi pogled v katastrofalnem stanju. Deske razpadajo, na vozišču so velike luknje, ograja je razmajana, krajani pa opozarjajo, da je močno načeta tudi lesena konstrukcija mostu.  Dotrajani most predstavlja glavno prometno povezavo do nekdanje hitre ceste H1 in zdajšnje avtoceste za prebivalce tudi z Rateža, Brusnic in Gabrja, ter ostalih bližnjih podgorjanskih vasic.

Prostovoljno gasilsko društvo Semič, je v soboto organiziralo že tradicionalni 22. dobrodelni koncert Antonov večer, ki je spet napolnil Kulturni center Semič. Nastopali so gostujoči narodnozabavni ansambli in domači ansambel PGD Semič, pod vodstvom Slavka Pluta.  Izkupiček koncerta bo namenjen za nabavo opreme za potrebe PGD Semič. Kaj konkretno bodo kupili, pa se bodo dogovorili na občnem zboru v februarju. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Janez Markošek napoveduje, da bo vse do petka suho. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 20.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri