stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Za kolesarsko povezavo v Posavju, več kot 5 milijonov evrov

Piše: M.K.

Čas objave:
30.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Slovenski vojaški inštruktorji so se vrnili na misijo Neomajna odločenost v Iraku. Šest slovenskih vojakov je že "na območju delovanja v severnem delu Iraka", kjer bodo v prihodnjih dneh začeli urjenje iraških varnostnih sil.

Avstralci se pripravljajo na nov vročinski val, ki bo v prihodnjih dneh zajel jugovzhod države, kjer se še naprej borijo z obsežnimi gozdnimi požari. V zvezni državi Južna Avstralija je živo srebro danes preseglo 40 stopinj Celzija. Oblasti so izdale opozorilo zaradi velike nevarnosti požarov.

Facebook je v zadnjem četrtletju lani presegel napovedi in pričakovanja glede rasti dobička in prihodkov ter tudi števila naročnikov na svoje storitve. Kljub temu pa so se delnice družbe v podaljšanem borznem trgovanju v sredo po objavi rezultatov pocenile za dobrih sedem odstotkov na skoraj 207 dolarjev.

KRKA DOMA:  V Občini Krško se bodo letos lotili gradnje 18 kilometrske kolesarske povezave med Krškim in Kostanjevico na Krki. Naložbo so ocenili na približno 5,6 milijona evrov, od tega bo krški del stal približno 3,2 milijona evrov, kostanjeviški pa 2,3 milijona evrov. Krški župan Miran Stanko je povedal, da bodo večji del skupnih stroškov za povezavo Krško-Kostanjevica na Krki pokrili z evropskimi sredstvi. Na terenu naj bi dela začeli letos in končali prihodnje leto. Projekt morajo sicer končati do leta 2023.

V Metliki so v tem tednu predstavili aktivnosti na področju promocije in trženja turistične ponudbe, ki jih izvaja Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika v sodelovanju z Združenjem zgodovinski mest Slovenije, katerega članica je tudi Občina Metlika. Direktorica metliškega zavoda Marjetka Pezdirc je povedala, da se na področju turizma dogaja veliko.
Večji dogodki, ki se bodo zgodili letos so 3. festival predikatov, ki bo 29.februarja v salonu Kolpa v Metliki, nato pa jih čaka Vinska vigred, ki letos prinaša odprtje hiše belokranjskih dobrot. Gre za projekt, ki združuje več kot 40 belokranjskih lokalnih proizvajalcev. 

Anita Koprivc je po izboru Dijaške organizacije Slovenije prejšnji teden postala naj dijakinja. 18-letni uspešni dijakinji iz Stare Gore pri Mirni, je čestital tudi domači župan Dušan Skerbiš, ki s ponosom zre na uspehe občanov vseh generacij. Anita  je danes dijakinja četrtega letnika novomeške gimnazije. Je tudi prostovoljna animatorka, tutorka mlajših dijakov, poje v krajevnem pevskem zboru. Doma je v naselju Stara Gora nad Mirno, v številčni družini, ki se aktivno vključuje v dogajanje v občini, prav tako so vsestranski in uspešni tudi njeni bratje in sestre.

Anita se želi vpisati na dvopredmetni študij slovenistike in geografije na ljubljanski Filozofski fakulteti. Po zaključku študija se vidi kot profesorica na kateri od srednjih šol, zagotovo pa se bo ukvarjala s stvarmi, ki ji bodo všeč, in si ustvarila družino.

Na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu, bo jutri Tekmovanje iz znanja programiranja in spletnih tehnologij za dijake srednjih šol. Tekmovanja se bodo udeležili dijaki iz Šolskega centra Novo mesto, Šolskega centra Krško-Sevnica,  Gimnazije Brežice  ter Gimnazije in srednje šole Kočevje. Organizatorji so prepričani, da bo tekmovanje dijakom koristilo kot preverjanje računalniškega znanja in jih motiviralo k njegovi nadgradnji.

VREME ZA REGIJO

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da bo jutri dokaj sončno vreme. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 30.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri