stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Posodobili so pomoč na domu v Brežicah

Piše: M.K.

Čas objave:
26.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 1439 testiranj na okužbo s koronavirusom, 36 testov je bilo pozitivnih. V bolnišnici se zdravi 20 bolnikov, včeraj ni umrl noben bolnik s covidom-19. Aktivno je okuženih 419 prebivalcev. Po tri nove okužbe so zabeležili v občinah Ljubljana, Grosuplje in Šentjur, po dve tudi v občini Velike Lašče ter po eno v Sevnici in Brežicah.

Daleč največ turističnih bonov je bilo do 23. avgusta unovčenih v hotelih, sledili so apartmaji in apartmajska naselja ter kampi. Med občinami še naprej vodi Piran, kjer je bilo unovčenih 86.816 bonov v skupni vrednosti dobrih 13 milijonov evrov. Kranjska Gora je druga, Bohinj je na 3. mestu. Sledijo Izola, Brežice na 5. mestu, Moravske Toplice, Podčetrtek na 7. mestu, Bled, Koper in Ankaran.

KRKA DOMA: Brežicah so kupili tri nova vozila za pomoč na domu. Izvaja jo Center za socialno delo Posavje, enota Brežice. Župan Ivan Molan je pojasnil, da so vozila, ki jih uporabljajo oskrbovalke, stara in iztrošena. Na leto opravijo okrog 9700 ur in prevozijo 113 tisoč kilometrov.

Na Gačah že potekajo intenzivne priprave na novo sezono, je povedal vodja smučišča Gače Borut Koprivnik. Smučarski center Gače in FIT klub Novo mesto sta sicer pred kratkim pripravila prvi tek Gas na Gače. Za naslednje leto načrtujejo razširjeno prireditev, organizirali bodo Marš na Gače in Gas na Gače. 

Na ploščadi pred Kulturnim centrom Janeza Trdine Novo mesto so pripravili Promenadni koncert Mestne godbe Novo mesto. Glasbenikom so lahko obiskovalci prisluhnili kjer koli na poti do Loke in ob Krki, do Glavnega trga, od koder so se v ritmu koračnice vrnili pred Kulturni center. Koncert je bil hkrati uvod v Dneve glasbe in smeha. Dogodek v sklopu Filmskega tedna Evrope pod zvezdami, pa so pripravili na železniški postaji Straža. Obiskovalci so si ogledali film Medtem, ko vas ni bilo. 

VREME ZA REGIJO

Vremenska napoved Agencije za okolje - Jutri bo večji del dneva sončno. Zjutraj bo od 11 do 17, čez dan jutri od 24 do 30 °C. V petek bo večinoma sončno. V soboto bo na Dolenjskem še deloma sončno in toplo.

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 26.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri