horned-viper-1329241_1920 Svet24.si

Marina je med nabiranjem špargljev ugriznil ...

ljudje, prebivalstvo Svet24.si

Prebivalstvo EU bo do leta 2100 upadlo za skoraj ...

20220424-01134542 Necenzurirano

Sandi Češko, drugi najbogatejši Slovenec, je v ...

cvikl legan vila m24 pl Reporter.si

Milan Cvikl razkriva, zakaj v ločitvenem postopku...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

Tina, Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Je Tina res zbolela?

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Domu starejših občanov Novo mesto obiski spet prepovedani

Piše: M.K.

Čas objave:
07.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 3998 testov na okužbo z novim koronavirusom, 356 jih je bilo pozitivnih. Gre za nov rekord dnevnega prirastka števila okuženih, prav tako je prvič ta številka presegla 300. Nikoli doslej tudi niso opravili toliko testov v enem dnevu. Daleč največ novih primerov okužbe so potrdili v Ljubljani, kjer je bilo pozitivnih kar 60 oseb. V Novem mestu so potrdili 11 novih okužb, v Grosupljem in v Šentjerneju po 8. V ostalih občinah so potrdili sedem primerov okužbe ali manj.

Predsednik države Borut Pahor je danes prodajalkam in prodajalcem vročil repliko priznanja jabolko navdiha. Priznanje so prejeli v znak hvaležnosti za nesebičnost in pogum ter nenadomestljivi prispevek v času premagovanja epidemije.

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 v Stožicah igrala prijateljsko tekmo s San Marinom. Cilj naših nogometašev je zmaga.

KRKA DOMA: V Domu starejših občanov Novo mesto so te dni vnovič prepovedali obiske stanovalcev doma in izhode stanovalcev iz doma.  Tam trenutno nimajo okužb s covidom-19 ne pri stanovalcih, ne pri zaposlenih. 

Dolenjski muzej je dobil stopniščno dvigalo. To so sicer načrtovali že junija, ko je muzej praznoval 70-letnico, a je nakup preprečil koronavirus. Dvigalo je kupila novomeška občina, zanj je odštela 9.300 evrov.

V naselju Trnje, v občini Brežice, je danes, okoli 6.30 ure voznik osebnega vozila zbil pešca. Reševalci so ga prepeljali na zdravljenje v brežiško bolnišnico. Včeraj, ob 18.15 uri, pa sta v kraju Jelovec, v občini Sevnica, podrti drevesi poškodovali streho stanovanjskega objekta in električne vodnike na njej ter osebno vozilo, ki je bilo ob objektu. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Janez Markošek napoveduje sončno in toplo vreme. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 07.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri