stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Domu starejših občanov Novo mesto obiski spet prepovedani

Piše: M.K.

Čas objave:
07.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 3998 testov na okužbo z novim koronavirusom, 356 jih je bilo pozitivnih. Gre za nov rekord dnevnega prirastka števila okuženih, prav tako je prvič ta številka presegla 300. Nikoli doslej tudi niso opravili toliko testov v enem dnevu. Daleč največ novih primerov okužbe so potrdili v Ljubljani, kjer je bilo pozitivnih kar 60 oseb. V Novem mestu so potrdili 11 novih okužb, v Grosupljem in v Šentjerneju po 8. V ostalih občinah so potrdili sedem primerov okužbe ali manj.

Predsednik države Borut Pahor je danes prodajalkam in prodajalcem vročil repliko priznanja jabolko navdiha. Priznanje so prejeli v znak hvaležnosti za nesebičnost in pogum ter nenadomestljivi prispevek v času premagovanja epidemije.

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 v Stožicah igrala prijateljsko tekmo s San Marinom. Cilj naših nogometašev je zmaga.

KRKA DOMA: V Domu starejših občanov Novo mesto so te dni vnovič prepovedali obiske stanovalcev doma in izhode stanovalcev iz doma.  Tam trenutno nimajo okužb s covidom-19 ne pri stanovalcih, ne pri zaposlenih. 

Dolenjski muzej je dobil stopniščno dvigalo. To so sicer načrtovali že junija, ko je muzej praznoval 70-letnico, a je nakup preprečil koronavirus. Dvigalo je kupila novomeška občina, zanj je odštela 9.300 evrov.

V naselju Trnje, v občini Brežice, je danes, okoli 6.30 ure voznik osebnega vozila zbil pešca. Reševalci so ga prepeljali na zdravljenje v brežiško bolnišnico. Včeraj, ob 18.15 uri, pa sta v kraju Jelovec, v občini Sevnica, podrti drevesi poškodovali streho stanovanjskega objekta in električne vodnike na njej ter osebno vozilo, ki je bilo ob objektu. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Janez Markošek napoveduje sončno in toplo vreme. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 07.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri