stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Sodražici je osnovna šola zaprta

Piše: M.K.

Čas objave:
20.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj med 4326 opravljenimi testi na novi koronavirus potrdili 794 okužb. Delež pozitivnih je tako več kot 18-odstoten. Pristojne skrbi predvsem število hospitaliziranih, saj niso težava le postelje, temveč predvsem ustrezni kader za delo s temi bolniki. Na deset bolnikov v intenzivni terapiji bi potrebovali 50 medicinskih sester. 

Preskrba s hrano tudi v drugem valu epidemije covida-19 ne bo motena in ogrožena, zagotavljajo na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Potrošnikom zato svetujejo, naj ne kopičijo zalog, saj lahko zaradi pretiranega nakupovanja po njihovih besedah pride do tega, da trgovci ne bodo uspeli pravočasno napolniti izpraznjenih polic. 

Danes in v četrtek bodo med 12. in 18. uro do dve uri dnevno območje osrednje Slovenije in Suhe Krajine preletavali vojaški helikopterji in letala. Piloti se bodo urili v bojnih postopkih reševanja in iskanja.

KRKA DOMA: Zaradi povečevanja širjenja okužb izven razreda učencev Osnovne šole dr. Ivana Prijatelja Sodražica je v petek tukajšnji župan Blaž Milavec po posvetovanju s pristojnimi sprejel začasno odredbo o omejitvi vstopa in gibanja znotraj šole do prvega novembra. To pomeni, da bodo učenci vseh razredov in ne zgolj višjih do krompirjevih počitnic izvajali pouk na daljavo, na kar so se učitelji pripravili med vikendom. Prav tako sta do nadaljnjega zaprti tudi športna dvorana in knjižnica. Sodražica je glede na število prebivalcev najbolj ogrožena občina na območju Jugovzhodne Slovenije. 

Včeraj popoldne so bili policisti obveščeni o delovni nesreči na območju Kočevja, v kateri je umrl 42-letni moški. Po do zdaj zbranih informacijah je na moškega padla veja, ki se je odlomila pri vleki drugega zagozdenega drevesa, ki so ga s pomočjo vitla skušali spraviti na tla. Moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče umrl. 

Mesto Črnomelj je v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna, ki jo vodi Turistična zveza Slovenije je v kategoriji mestna jedra zasedel prvo mesto. Namen projekta je spodbujati in ozaveščati ljudi, da urejajo svoje bivalno, krajevno, podjetniško in društveno okolje, to je okolje, kjer stanujejo, žive, delajo, se družijo in dopustujejo. Projekt je hkrati spodbuda za dobro organizirane redne dejavnosti komunalnih, okoljevarstvenih podjetij in drugih služb ter vedno bolj prispeva k urejenosti in prijetni celostni podobi Slovenije. Med večjimi mesti je kot najbolj urejeno in gostoljubno že drugič zapored izstopalo Velenje, med srednjimi prav tako drugič zapovrstjo Slovenj Gradec, med manjšimi pa Cerklje na Gorenjskem. Med zdraviliškimi kraji pa je prvo mesto pripadlo Laškemu. Na drugem mestu je Rogaška Slatina, na tretjem pa Podčetrtek.

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Brane Gregorčič za prihodnje dni napoveduje vreme brez padavin. 

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 20.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri