stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Delavci v Iskrinem obratu v Semiču ustavili delo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.12.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Po 6385 opravljenih PCR-testih so včeraj odkrili 1662 okužb. Opravljenih je bilo še 7713 hitrih antigenskih testov, pozitivnih pa 378. Skupno število okužb za sredo tako znaša 2040.

Od danes so znova zaprte trgovine, ki ne ponujajo najnujnejših potrebščin, v veljavi so tudi omejitve za storitvene dejavnosti. Javni potniški promet bo obratoval, tudi med božično-novoletnimi prazniki. Od danes opoldne do petka do 20. ure je dovoljeno gibanje med občinami in regijami.

Kristjani po vsem svetu bodo danes ob polnoči pričakali božič, s katerim obeležujejo rojstvo odrešenika Jezusa. Polnočnic ob udeležbi vernikov letos ne bo, bodo pa božične maše, ki pa se morajo zaključiti najpozneje do 20. ure.

KRKA DOMA:
Danes zjutraj so delavci v semiškem obratu Iskre zapustili delovna mesta in se zbrali pred podjetjem. S tem so izrazili nezadovoljstvo zaradi izplačila božičnice, saj bodo zaposleni v semiški enoti dobili nižjo božičnico od zaposlenih v Ljubljani in Kranju. Ti bodo dobili po 300 evrov, Semičani pa 50 ali celo manj, saj je božičnica vezana na nekoriščenje bolniške. Čeprav so imeli za naslednji teden planiran kolektivni dopust, pa so zaposleni danes izvedeli, da morajo v ponedeljek na delo, da ni dopusta zaradi izostanka plana.

V letu, ki se poslavlja je epidemija marsikoga postavila na veliko preizkušnjo, predvsem materialno in socialno ogrožene družine. Na območju Občine Straža so na pomoč najšibkejšim občanom priskočile humanitarne organizacije in občina. Letos so razdelili 87 rednih in 63 izrednih prehranskih paketov, 398 paketov donirane hrane za 16 prejemnikov ter 11 različnih finančnih pomoči. Če so imeli v začetku leta le tri prejemnike rednih prehranskih paketov pa imajo v letošnjem decembru že 12 takih družin. Po pomoč se obračajo predvsem mlade družine. Aktivisti tamkajšnje krajevne organizacije, ki pokrivajo teren in so veliko med ljudmi pa opozarjajo tudi na potrebe in stiske starejših.

Rotary klub Dolenjske Toplice je ob novem letu podaril deset kubičnih metrov drv za deset socialno ogroženih družin ali posameznikov. Prejemniki so bili iz Dolenjskih Toplic, Straže, Mirne Peči in Žužemberka in jih je predlagal novomeški Rdeči križ.

V novomeški dvorani Marof so rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka sinoči odigrali zadnjo ligaško tekmo v letošnjem koledarskem letu. V goste je prišla primorska ekipa RD Koper, ki je na koncu srečanja morala športno priznati premoč domači ekipi, ki se je veselila zmage in si tako polepšala praznike. Tekma se je sicer pred praznimi tribunami novomeškega športnega hrama končala z rezultatom 27:26.

Osrednja informativna oddaja, 24.12.2020

Krka ob enih