stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Država bo sofinancirala izgradnjo vrtca na Mirni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Z današnjim toplim in sončnim dnevom se lepo vreme vsaj za nekaj časa umika. Kot je to v času ledenih mož pričakovati, bodo nad Slovenijo prišle ohladitve in bolj nestanovitno vreme, v soboto pa sledi še mokra Zofka, z njo pa še nekaj padavin, ki do konca tedna ne bodo redke. Temperature v naslednjih dneh ne bodo presegle 20 stopinj.

Tri četrtine vprašanih je vsaj nekoliko zaskrbljenih zaradi epidemije, a nepripravljenost za cepljenje kljub temu izraža skoraj polovica vprašanih, kaže raziskava treh slovenskih raziskovalcev ob podpori Valicona in skupnosti Sledilnik za covid-19. Glavni razlog za nepripravljenost za cepljenje je strah pred morebitnimi stranskimi učinki.

KRKA DOMA:
Na Mirni bo predvidoma do novembra 2024 zgrajen nov 8-oddelčni vrtec, ki bo omogočal širitev še za šest oddelkov, saj se bo število predšolskih otrok v prihodnjih letih zaradi novih stanovanj in enodružinskih hiš le še povečevalo. Občina je bila uspešna na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki bo sofinanciralo izgradnjo vrtca. Celoten projekt je ocenjen na dobrih 2,6 milijona evrov ministrstvo pa je odobrilo maksimalno višino sofinanciranja, in sicer nekaj manj kot 1,2 milijona evrov.

V zaporu na Dobu sta bila med uradnim postopkom, ki so ga pri enem od obsojencev izvedli zaradi suma, da skriva prepovedane predmete, včeraj poškodovana dva pravosodna policista. Kljub večkratnim opozorilom in kasneje izdanemu ukazu pravosodnih policistov obsojenec v postopku ni korektno sodeloval, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. V postopku, v katerem je sodelovalo več pravosodnih policistov, pa so pri osebnem pregledu obsojenca tudi našli prepovedan predmet. Obsojenca so že premestili v drug zavod.

V Sevnici si želijo samostojno pokrajino Posavje. Občinski svet se je seznanil z Osnutkom pokrajinske zakonodaje. Stališče Občine Sevnica je, naj bo pokrajina Posavje, glede na dosedanjo institucionalno, gospodarsko in širšo družbeno povezanost ter glede na vse skupne naloge, samostojna regija. Člani sveta so se strinjali, da morajo biti v postopkih nadaljnje priprave zakonodajnih predlogov pristojnosti in naloge pokrajine jasno definirane. Glede na številčnost in velikost občin je pomembno, da se naloge prenašajo iz države na pokrajine, ter da se za njene naloge zagotovijo sredstva za delo. Pokrajine bi morale imeti svoj lasten vir sredstev za delovanje, pri čemer se uskladi delitev davčnih virov med državo, pokrajinami in občinami.

Osrednja informativna oddaja, 11.5.2021

Krka ob enih