stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Iz Straže krenil konvoj z lesom za popotresno obnovo hrvaške Petrinje

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
03.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 6212 PCR testih potrdili 1209 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 19,5 odstotka. Bolnišnično oskrbo je potrebovalo 516 covidnih bolnikov, med njimi 82 na intenzivni negi. Umrlo je 11 covidnih bolnikov.

Italijanska vlada je v okviru protikoronskih omejitev podaljšala prepoved prehajanja med posameznimi deželami do velike noči. Obenem se bodo na t. i. rdečih območjih v skladu z odlokom, ki začne veljati v soboto, zaprle vse šole.

KRKA DOMA:
S parkirišča nekdanjega podjetja Novoles v Straži je na pot proti Hrvaški danes krenilo devet tovornjakov vlačilcev z v Sloveniji zbranim podarjenim gradbenim žaganim lesom, ki ga bodo uporabili pri popotresni obnovi hrvaške Petrinje. Zbrani gradbeni les so simbolično predali hrvaškemu veleposlaniku v Sloveniji Borisu Grigiću. V humanitarni akciji so zbrali približno 370 kubičnih metrov lesa, ki ga bodo lahko prebivalci območja Petrinje in Siska uporabili pri prenovi ostrešij.

Tudi v Občini Mokronog – Trebelno je zaživel projekt Prostofer, ki starejšim občanom, ki so ostali sami oziroma brez prevoza, nudi brezplačne prevoze. Včeraj je župan Anton Maver simbolično predal ključe rdeče škode fabie predsednici tamkajšnjega društva upokojencev Milici Korošec. Prostovoljnih šoferjev je trenutno 8, seveda pa se lahko še vedno vsakdo, ki ima vozniški izpit in je pripravljen deliti del svojega prostega časa, vključi v mrežo prostoferjev.

Pri projektu novega mosta prek Krke v Mršeči vasi, ki se vleče od zaprtja starega odsluženega mosta leta 2014, je prišlo do tehtnega premika. Občina Šentjernej je objavila razpis za pripravo potrebne dokumentacije. Letos načrtuje tudi odkup zemljišč, ureditev stavbne pravice z državo, izbor izvajalca in morda še prva gradbena dela.

Osrednja informativna oddaja, 3.2.2021

Krka ob enih