franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Izjemen uspeh na poklicni maturi Srednje elektro šole in tehniške gimnazije

Piše: M.K.

Čas objave:
09.07.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj, ob 1271 testiranjih potrdili 13 okužb z novim koronavirusom, hospitaliziranih pa je bilo 15 bolnikov, kar je en več kot dan prej. Nihče od njih ni potreboval intenzivne nege, eno osebo pa so odpustili v domačo oskrbo, je na spletu objavila vlada. Doslej so v Sloveniji skupno potrdili 1776 okužb. Dve okužbi z novim koronavirusom so včeraj potrdili v Ljubljani, po eno pa v Mariboru, Pivki, Šentjurju, Cerknici, Vipavi, Medvodah, Piranu, Hrastniku, Ilirski Bistrici, Kočevju in Zagorju ob Savi.

Od danes veljajo nove omejitve pri zbiranju ljudi. Ta začasno prepoveduje zbiranje več kot 10 ljudi. Ostaja pa dovoljeno zbiranje ljudi na organiziranih javnih prireditvah z do 500 udeleženci (v kar se ne vštevajo nastopajoči), a le pod pogojem, da se lahko zagotovi minimalni stik med ljudmi, oziroma če organizator dobi pozitivno mnenje NIJZ za tako prireditev.

Zdravstveni inšpektorat je v torek opravil 446 nadzorov spoštovanja izdanih karantenskih odločb. Ugotovil je šest kršitev, torej da osebe ni bilo na navedenem naslovu, sicer pa se inšpektorji tudi ob spremstvu policistov soočajo s številnimi težavami. Nekateri ne odprejo vrat, v 18 primerih je bil na karantenski odločbi navedeni naslov lažen.

Na Hrvaškem pa so od včeraj opoldne zabeležili 76 novih okužb. Na tamkajšnjem zavodu za javno zdravje (HZJZ) opozarjajo, da številke lahko hitro postanejo trimestne, če državljani ne bodo spoštovali protiepidemioloških ukrepov. 

KRKA DOMA : Na Srednji elektro šoli in tehniški gimnaziji Šolskega centra Novo mesto je v spomladanskem roku poklicno maturo opravljalo 127 kandidatov. 118 jih je bilo uspešnih, kar je 93 %. 11 kandidatov  je doseglo izjemen uspeh, od tega je 6 diamantnih, s 23 doseženimi točkami, točko manj pa ima 5 dijakov zlatih maturantov. Zelo so ponosni na izjemen uspeh. Kot so zapisali na spletni strani šole, se za maturante na tem mestu prava življenjska zgodba šele začne in verjamejo, da so znanja, pridobljena na njihovi šoli, dobra popotnica na njihovi poti v prihodnosti.

Največji in tudi eden najbolj priljubljenih projektov Društva novomeških študentov Grem domov v Novo mesto, bo letos že 15. leto zapored. Jutri, okoli 7. ure zjutraj se bodo odpravili le z Rudnika v Ljubljani, število pohodnikov pa bo zaradi ukrepov za omejevanje širjenje koronavirusa, omejeno na 50. Sobotno večerno proslavo pa bodo glede na razmere nadomestili s skupinskim druženjem in medsebojnim spoznavanjem.

Na gradu Podsreda pripravljajo zanimiv četrtek. Najprej bodo imeli letni kino pod grajskimi zvezdami. Danes ob 21. uri bodo predvajali zmagovalni film Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala LIFFe 2018: BOJEVNICA. Gre za film o podnebnih spremembah«. Bojevnica je komična drama, polna akcije, humorja in glasbe. Pripoveduje zgodbo o pogumni ženski, okoljski aktivistki, ki se za ohranitev islandske narave poda v boj proti industriji aluminija.  Film je tudi dobitnik nagrade LUX Evropskega parlamenta. Na lokaciji v bližini gradu Podsreda bodo nato pripravili še nočno opazovanje metuljev. Ob 22. 30 uri bodo postavili svetlobno piramido, kjer bodo obiskovalci pod strokovnim vodstvom lahko spoznali pester svet nočnih metuljev zavarovanega območja Kozjanski park.

VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj bo od 11 do 16, čez dan jutri od 29 do 35 °C.

Krka ob enih, 09.07.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri