princ filip Svet24.si

To je edina slaba stvar, ki jo je imel o kraljici ...

Kaitlin Higgins Svet24.si

10-letnemu sinu poskušala odrezati jezik, preden ...

uefa ceferin Reporter.si

Novi obrazi: Čeferin bi najbolj prepričal ...

koper, lokal, terasa Svet24.si

Tudi pitje kave v lokalu ni več preprosto. To je ...

45a9600e7cb0bcb2630de6ac3c5310eb Necenzurirano

V Bruselj gredo s falconom cepiva, nazaj pa Jelko ...

1350px-James_Webb_Space_Telescope_2009_top Odkrito.si

S "super" teleskopom bomo morda že v petih letih ...

Nataša Markovič Odkrito.si

Nataša Markovič: Novinarstvo mora biti ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Krška nuklearka gradi suho skladišče za izrabljeno gorivo

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
06.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Celotno državo je zajelo sneženje, zimske razmere vladajo tudi na cestah, kjer že prihaja do zdrsov tovornih vozil in manjših prometnih nesreč. Najhuje je na primorski avtocesti med Postojno in Kozino ter tudi na okoliških cestah. V popoldanskih urah naj bi sneženje večinoma ponehalo, hladne temperature pa bodo vztrajale tudi v prihodnjih dneh.

Pobudniki referenduma o zakonu o vodah, zbrani pod iniciativo Vode ne damo, so v le nekaj dneh zbrali več kot 9000 glasov podpore referendumu. Podpise so danes že oddali v državni zbor.

KRKA DOMA:
V Nuklearni elektrarni Krško so v okviru lastne varnostne nadgradnje začeli dolgo načrtovano gradnjo suhega skladišča za izrabljeno jedrsko gorivo. Gradbena dela zanj tečejo tudi med prejšnji teden začetim nekaj več kot enomesečnim remontom, projekt pa naj bi končali prihodnje leto. Naložba naj bi stala približno 60 milijonov evrov, pri čemer bo Nek pokrila dve tretjini zneska, razliko pa bodo zagotovili iz sklada za njeno razgradnjo.

Zjutraj se je na regionalni cesti Kočevje–Ribnica v bližini naselja Nove Ložine prevrnilo kombinirano vozilo z otroki. Gasilci PGD Kočevje, ki so ob prihodu na kraj nesreče ugotovili, da so vsi udeleženci že varno iz vozila, so le-te premestili v mimoidoči avtobus. En otrok je bil v nesreči poškodovan in je bil odpeljan v Zdravstveni dom.

Obetavni slovenski rokometaš na krilnem položaju Staš Slatinek-Jovičić bo poleti oblekel dres trebanjskega Trima. Devetnajstletni igralec Kopra je s Trimom iz Trebnjega podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja, tekem v trebanjskem dresu pa se že nestrpno veseli. S prihodom Staša Slatinka-Jovičića, ki je prvi novinec med trebanjskimi levi, se je pričelo sestavljanje igralskega kadra za prihodnjo sezono.

Osrednja informativna oddaja, 6.4.2021

Krka ob enih