stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Krška nuklearka gradi suho skladišče za izrabljeno gorivo

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
06.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Celotno državo je zajelo sneženje, zimske razmere vladajo tudi na cestah, kjer že prihaja do zdrsov tovornih vozil in manjših prometnih nesreč. Najhuje je na primorski avtocesti med Postojno in Kozino ter tudi na okoliških cestah. V popoldanskih urah naj bi sneženje večinoma ponehalo, hladne temperature pa bodo vztrajale tudi v prihodnjih dneh.

Pobudniki referenduma o zakonu o vodah, zbrani pod iniciativo Vode ne damo, so v le nekaj dneh zbrali več kot 9000 glasov podpore referendumu. Podpise so danes že oddali v državni zbor.

KRKA DOMA:
V Nuklearni elektrarni Krško so v okviru lastne varnostne nadgradnje začeli dolgo načrtovano gradnjo suhega skladišča za izrabljeno jedrsko gorivo. Gradbena dela zanj tečejo tudi med prejšnji teden začetim nekaj več kot enomesečnim remontom, projekt pa naj bi končali prihodnje leto. Naložba naj bi stala približno 60 milijonov evrov, pri čemer bo Nek pokrila dve tretjini zneska, razliko pa bodo zagotovili iz sklada za njeno razgradnjo.

Zjutraj se je na regionalni cesti Kočevje–Ribnica v bližini naselja Nove Ložine prevrnilo kombinirano vozilo z otroki. Gasilci PGD Kočevje, ki so ob prihodu na kraj nesreče ugotovili, da so vsi udeleženci že varno iz vozila, so le-te premestili v mimoidoči avtobus. En otrok je bil v nesreči poškodovan in je bil odpeljan v Zdravstveni dom.

Obetavni slovenski rokometaš na krilnem položaju Staš Slatinek-Jovičić bo poleti oblekel dres trebanjskega Trima. Devetnajstletni igralec Kopra je s Trimom iz Trebnjega podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja, tekem v trebanjskem dresu pa se že nestrpno veseli. S prihodom Staša Slatinka-Jovičića, ki je prvi novinec med trebanjskimi levi, se je pričelo sestavljanje igralskega kadra za prihodnjo sezono.

Osrednja informativna oddaja, 6.4.2021

Krka ob enih