Aljoša Bagola , izgorelost Svet24.si

Avtor najbolj prodajane knjige lanskega leta o ...

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

gino-podgornik Njena.si

Kaj se skriva za Ginovo brezskrbno podobo?

sasa luka doncic Ekipa24.si

Saša DONČIĆ po vrnitvi iz Dallasa priznal, da ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - KZ Krka okreva

Piše: M.K.

Čas objave:
05.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: 
Pristojni odbor Evropskega parlamenta je včeraj v Bruslju sprejel predlog, da bi v Evropski uniji premikanje ure ukinili leta 2021, države članice pa se bodo lahko same odločile za zimski ali poletni čas. Lansko javno posvetovanje je pokazalo, da so Slovenci bolj naklonjeni poletnemu času.  

Bohinjski gorski reševalci so v ponedeljek v zahtevnih razmerah na območju Triglava reševali tujca, ki je na poti preko Tošca zdrsnil na ledeni ploskvi, ustavil pa se je šele 50 metrov pod potjo. Kot so danes sporočili s kranjske policijske uprave, se je huje poškodoval, vendar ni v življenjski nevarnosti.

KRKA DOMA:  
Novomeška Kmetijska zadruga Krka povezuje kmetije Dolenjske in Bele krajine in s tržno zelenjavo oskrbuje približno 35 odstotkov slovenskega trga. V sklopu finančno-poslovnega prestrukturiranja letos načrtuje okrevanje in pozitivno poslovanje.  KZ Krka, ki velja za četrto največjo zadrugo v državi in združuje 259 članov, zaposluje 94 ljudi, medtem ko jih je v začetku preteklega leta zaposlovala 42 več.

V brežiški bolnišnici so včeraj predstavili novo ultrazvočno napravo, katere nakup jim je konec preteklega leta omogočila novomeška farmacevtska družba Krka. Ta je za novo in sodobno napravo brežiškega bolnišničnega internega oddelka prispevala donacijo v znesku nekaj več kot 30.000 evrov. 

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje gosti razstavo frančiškanskega patra Ambroža Testena – tokratna razstava je ena redkih njegovih predstavitev v Sloveniji in je posvečena 35. obletnici njegove smrti. Likovna dela v trebanjski zbirki je ustvarilo več kot 300 različnih umetnikov z vsega sveta, od tega je 60 Slovencev. 
Razstava bo na ogled do 5. maja. 

Krka ob enih, 05.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri