voznik Dobra karma

Zgodba o pametnem taksistu in zakon smetarskega ...

stank, štirikolesnik, rudnik Svet24.si

FOTO: 70-letnega kmeta na štirikolesniku ...

milan kucan pl Reporter.si

Boj za preživetje SD: Smrt Janeza Kocijančiča ...

Alenka Bratušek Svet24.si

FOTO: Bratuškova pristala v bolnišnici

43820185fa2501bdbaaf1bacd2c881b5 Necenzurirano

Bi Janša molčal, če bi novi sev virusa prinesla...

maska za obraz, Avokado Odkrito.si

Kako iz domače maske za obraz dobiti kar največ?

Antonija Blaće Njena.si

Sanjski moški: To je voditeljičin mož

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Mestni potniški promet znova obratuje v celoti

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
22.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj sooob 1428 PCR testih potrdili 247 koronavirusnih okužb, delež pozitivnih PCR testov je znašal 17,3 odstotka. Umrlo je osem oseb s covidom-19. V bolnišnicah so zdravili 584 covidnih bolnikov, 104 so potrebovali intenzivno nego, 13 so jih odpustili.

Po zimskih počitnicah in večmesečnem šolanju na daljavo so se danes v šole vrnili vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov z vzhoda države. Medtem pa so njihovi sošolci z zahoda države začeli enotedenske zimske počitnice.

Ameriški proizvajalec letal Boeing je v nedeljo pozval k prizemljitvi 128 svojih letal tipa 777 po svetu, potem ko so z enega od njih odpadli deli motorja, ki ga je razneslo.

KRKA DOMA:
Z današnjim dnem je mestni potniški promet znova vzpostavljen na vseh linijah, predvidoma prihodnji teden pa bo začel obratovati tudi Leon, električno mestno vozilo, ki prek Glavnega trga povezuje območje Kandije z Novim trgom. Avtobusi mestnega potniškega prometa vozijo v skladu z rednim voznim redom na vseh linijah, vključno s predhodno začasno ustavljeno traso na relaciji Stopič.

V Žužemberku, kjer so konec leta 2019 končali osnovni projekt suhokranjskega vodovoda, pri katerem so ob nosilni Občini Žužemberk sodelovale še občine Mirna Peč, Dolenjske Toplice, Kočevje in Dobrepolje, več kot leto dni čakajo na državno odobritev sofinanciranja njegove nadgradnje. Za sofinanciranje so sicer konec leta 2019 zaprosili ministrstvo za okolje in prostor in ker še niso dobili konkretnega odgovora, so se v projekt vpletene občine položitve približno 10 kilometrov distribucijskih vodov medtem lotile na svoje stroške.

Brežiški radioklub Elektron je od decembra lani do konca januarja pri vzpostavljanju radijskih zvez uporabljal dodaten varnostni znak safe, ki mu ga je začasno podelil APEK. Približno polovica vzpostavljenih pogovorov je potekala z Morzejevimi znaki, preostale so bile govorne, digitalne in s satelitskim prenosom slike. V svetovni kampanji proti covidu so bili kot edini iz Sloveniji prav radioamaterji brežiškega Elektrona, ki so bili z opozorili prisotni na vseh celinah v kar 125 državah.

Osrednja informativna oddaja, 22.2.2021

Krka ob enih