ana-tavčar-pirkovič Dobra karma

Na najbolj žaljive kritike televizijska ...

2_manca špik Svet24.si

Manca Špik zaradi hčerke obiskuje psihoterapevta

karl erjavec pl1 Reporter.si

Rešitelj s političnega smetišča: Odpisani Karl...

prodajalec kostanjev, maroni, zurich Svet24.si

Konec oktobra podobno kot v Sloveniji! Toda Švica...

20180521-00861791 Necenzurirano

Kaj je igra Karla Erjavca? In zakaj se Janša boji...

Nataša Gavranić Njena.si

Voditeljica športa se poslavlja z malih ekranov

ljubezen-po-domače Njena.si

Ljubezen po domače: Jožica pred kamere s posebno...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na covidnem oddelku novomeške bolnišnice pretežno oboleli JV Slovenije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so v Sloveniji opravili 5762 testov na okužbo z novim koronavirusom, 1508 jih je bilo pozitivnih. V bolnišnicah se zdravi 1199 covidnih bolnikov, kar je 11 bolnikov manj kot dan prej, umrlo je 38 covidnih bolnikov.


Na Institutu Jožef Stefan so od prve epidemije testirali učinkovitost več kot 150 zaščitnih mask in materialov zanje. Med drugim so ugotavljali tudi učinkovitost pralnih mask, ki jih lahko sešijemo doma in jih uporabljamo večkrat. Njihova učinkovitost pri varovanju pred prehajanjem novega koronavirusa je zelo različna, od 19 do 82-odstotna.

KRKA DOMA:
V Splošni bolnišnici Novo mesto so imeli včeraj hospitaliziranih 84 covidnih bolnikov, od teh 15 na intenzivnem oddelku, dva bolnika pa sta umrla. Glavnina oz. 85 odstotkov hospitaliziranih je iz jugovzhodne Slovenije, sicer pa na covidnem oddelku zdravijo tudi bolnike s Kočevske in Ljubljane, prejšnji teden pa so imeli na zdravljenju tudi bolnike iz Murske Sobote.

Na belokranjsko-dolenjskem smučišču Gače so z nekaj novostmi pripravljeni na novo zimsko sezono. Po besedah vodje smučišča Boruta Koprivnika nameravajo ob ugodnih razmerah novo zimsko sezono začeti decembra. Letos so prvič in uspešno izpeljali poletno sezono in to kljub epidemiji covida-19. Za njihove pohodniške poti, izposojo električnih koles in kulinarično ponudbo je bilo namreč veliko zanimanja, dnevno so imeli tudi do 400 obiskovalcev

V starem mestnem jedru Krškega pospešeno poteka gradnja prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško. Trenutno poteka izgradnja kletne etaže objekta, ki naj bi bila zaključena do sredine decembra. Celotna naložba naj bi bila po načrtih zaključena v letu 2023.

Vodstvo Moškega rokometnega kluba Krka se je sporazumno razšlo s trenerjem Romanom Zarabcem, ki je ekipo vodil dobro leto in pol, s strani uprave pa zavoljo slabših rezultatov ni užival pretiranega zaupanja. Na njegovo mesto so v dolenjskem prvoligašu ustoličili nekdanjega glavnega trenerja Krkašev Mirka Skoka.

Osrednja informativna oddaja, 13.11.2020

Krka ob enih