Svet24.si

Triki za snemanje najboljšega videa

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za petek, 26. februarja

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

dela tonin hiša 2 Svet24.si

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen mimo ...

matej-tonin Necenzurirano

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen. Kje ga ...

britney-spears, jayden-james-federline, sean-preston-federline Odkrito.si

Poglejte, kako velika sta že sinova Britney ...

Miki Šarac in Tanja Žagar Njena.si

Tanja Žagar potrdila, da je noseča

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na Kočevskem težave z zlivanjem gnojnice na prostem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 7391 testov na okužbo z novim koronavirusom, pri čemer so potrdili 1767 okužb, umrlo 46 bolnikov s covidom-19.

Na Hrvaškem so v preteklih 24 urah ob opravljenih 11.487 testih potrdili 4009 okužb z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu doslej. Umrlo je 51 bolnikov s covidom-19.

Pomanjkanje železa v krvi je problem tretjine svetovnega prebivalstva, ki lahko zelo vpliva na kakovost življenja, zdravje in dobro počutje, pa tudi na odpornost, ki je v boju z epidemijo posebej pomembna. Ozaveščanju o skrbi za zadostno količino železa v krvi je namenjen današnji mednarodni dan pomanjkanja železa v krvi.

KRKA DOMA:

Pri Klinji vasi pri Kočevju je kljub temu, da je kaj takega po 15. novembru prepovedano, po tem datumu prišlo do zlivanja gnojnice na prostem. To naj bi vozili z ihanske prašičje farme, kar so sicer tam sprva zanikali. Kraj je obiskal kmetijski inšpektor, na nedovoljeno zlivanje gnojnice v kraškem okolju so opozorili tudi okoličani.

Na ministrstvu za finance so na podlagi desetih kazalcev izračunali koeficient razvitosti občin za leti 2020 in 2021, pri čemer se je Mestna občina Novo mesto uvrstila na skupno četrto mesto, ki si ga deli z občinama Horjul in Cerklje na Gorenjskem. Uvrstitev Novega mesta je tudi najboljša uvrstitev med mestnimi občinami. Razlog za veselje imajo tudi v občini Trebnje, saj so se uvrstili na enajsto mesto lestvice najbolj razvitih občin, mesto nižje na lestvici se je uvrstila Ivančna Gorica, Mirna Peč zaseda šestnajsto mesto

V gradu v Črnomlju potekajo kar obsežna obnovitvena dela. Kot je povedal župan Andrej Kavšek, med drugim na zadnji strani pripravljajo klančino do gradu, v katerem bodo naredili javne sanitarije. Te naj bi bile na voljo že drugo leto. Preurejajo tudi na sprednji strani stavbe.

Osrednja informativna oddaja, 26.11.2020

Krka ob enih