lunin mrk Dobra karma

Tokrat bosta polna luna in lunin mrk vašim ...

potrč marko Svet24.si

Bodo Marka Potrča zaradi objav tožili celo v ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Janše ne bodo pokopali ne Kučan ne Golobič ne ...

Janez Majcen Svet24.si

Kilogram krompirja že za cent, dva, tri ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

1.950.276.723,79 evra

tanja-žagar, pecivo Odkrito.si

Je Tanja Žagar obupala?

Ana Lu Lamut Njena.si

Najini mostovi: 'Klaro' razveselili oboževalci ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na Mirni nadaljujejo s projekti na področju vodooskrbe in cestne infrastrukture

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.11.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so po vladnih podatkih v Sloveniji ob opravljenih 6806 testih potrdili 2064 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 45 bolnikov s covidom-19. V bolnišnicah so jih zdravili 1238, od tega na intenzivni negi 205.

V Sloveniji je bilo julija skoraj 9000 več moških kot žensk. Splošno zdravstveno stanje pri moških je slabše kot pri ženskah in umirajo mlajši, a v prihodnosti naj bi tudi moški živeli dlje, so ob današnjem mednarodnem dnevu moških, 19. novembru, navedli na statističnem uradu.

KRKA DOMA:
Občinski svet Občine Mirna se je sešel na 12. redni seji, tudi tokrat zaradi epidemioloških razmer prek videokonference. Osrednja točka je bil predlog proračuna za prihodnje leto, ki predvideva 3,86 milijona evrov prihodkov in 3,97 milijona evrov odhodkov. Večje investicije v proračunu za prihodnje leto so energetska sanacija stavbe za izvajanje javnih programov, med drugim tudi predšolskega varstva, izgradnja črpališča Sajenice in sanacija vodne vrtine ter prestavitev regionalne ceste R1-215 oziroma t. i. Obvoznica.

V Kulturnem centru Novo mesto so našli simpatično rešitev za »kulturno potešitev«. Na ogled in v poslušanje bodo namreč ponudili različne dogodke, ki so zaznamovali minule sezone v KC Janeza Trdine. Spletni gledalci boste tako lahko vnovič obujali spomine, drugi pa si boste lahko predstave ali pa odprtja različnih dogodkov morda ogledali prvič. Rubriko "Poglejmo še enkrat" bodo osveževali enkrat tedensko.

Metliška komunala zato vsako leto organizira akcijo zbiranja teh odpadkov, tokratna bo v soboto, od 9. do 17.ure na parkirišču Pungart v Metliki. Med nevarne odpadke sodijo odsluženi akumulatorji, baterije, barve in topila, kemikalije, škropiva, motorna olja in masti, pesticidi, pralna in kozmetična sredstva, ki vsebujejo nevarne snovi, pa zdravila, neonske cevi oziroma vse, kar je opremljeno s simboli za nevarne snovi in njihovo embalažo.

Sinoči je bil šibek potresni sunek v okolici Šentjerneja. Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ga zabeležili ob 21.52. Potres, njegova magnituda je bila 0,8, so čutili posamezni prebivalci Kostanjevice na Krki in Šentjerneja.

Osrednja informativna oddaja, 19.11.2020

Krka ob enih