otrok, otroci, osnovna-šola, škofja-loka, koronavirus, šolska-pot Svet24.si

Starši naj ne pozabijo obvestiti delodajalca, ...

kuder (2) Svet24.si

Kaj storiš, ko izveš, da oče, ki ga imaš, ni ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

20180217-00841525 Reporter.si

Janez Janša in Jelka Godec se lahko skrijeta v ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

politikin-zabavnik Odkrito.si

ČIGAVA JE RUSKA RULETA?

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na pogorišču pijana in opečena, krivde pa ne priznata

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
16.07.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: DZ odloča o zaprtju trgovin ob nedeljah in dela prostih dnevih. Glede na usklajenost ob določanju izjem na včerajšnji seji matičnega odbora, se predlogu obeta razmeroma široka podpora.

Kitajsko gospodarstvo se je v drugem četrtletju povzpelo iz koronavirusnega brezna, potem ko je v prvem četrtletju Kitajska še beležila močno krčenje gospodarstva. To je dobra novica tudi za druga gospodarstva po svetu, ki se še borijo s korona krizo.

KRKA DOMA: Na pogorišču sta bila pijana in opečena, a krivde za podtaknjen požar pridržana Matej Hudorovac in Viran Jurkovič ne priznata. Na sodišču namreč poteka obravnava obtoženima za februarski vlom v čateški lokal Kabana kafe in za podtaknjen požar. Je pa dežurni policist na zaslišanju povedal, da sta s kolegom Hudorovca in Jurkoviča usodne noči ustavila in identificirala še pred vlomom in požigom. Ponoči sta ju še enkrat srečala na poti proti Čatežu, in nato še tretjič, na pogorišču lokala. Jurkovič ni bil le okrvavljen, pač pa tudi opečen po rokah, saj naj bi po lastnih besedah iz ognja reševal Hudorovca.

Na Brežiškem bo avgusta stekla prenova regionalne ceste Mokrice-Obrežje, od mejnega prehoda Slovenska vas do Mokric pa bodo zgradili tudi pločnik. Dela naj bi končali konec maja prihodnje leto.

Rezultati spomladanskega roka splošne mature na novomeški Gimnaziji so odlični. Dijaki so v povprečju dosegli 21,01 točke in tako presegli slovensko povprečje, ki je 20,74 točke. Med najuspešnejšimi je tudi 13 zlatih maturantov, Luka Hadl pa je dosegel vseh 34 možnih točk. Dijakinja Anita Koprivc je iz rok ravnateljice prejela tudi nagrado odličnosti za izjemen prispevek k prepoznavnosti in ugledu šole. Koprivčeva je bila v šolskem letu 2018/2019 tudi naj dijakinja Slovenije.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 16.07.2020

Osrednja informativna oddaja