stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na vseh oddelkih Splošne bolnišnice Novo mesto so prepovedali obiske

Piše: M.K.

Čas objave:
28.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Novi koronavirus, ki povzroča virusno pljučnico, je bil dozdaj usoden že za 106 ljudi, število okuženih pa se je v enem dnevu skoraj podvojilo - trenutno je glede na navedbe kitajskih oblasti potrjenih primerov okužbe 4515. Prvi primer obolelega z novim virusom so pozno v ponedeljek potrdili tudi na Bavarskem v Nemčiji.

Cene reguliranih pogonskih goriv so se opolnoči znižale. Za liter 95-oktanskega bencina bo treba v naslednjem 14-dnevnem obdobju na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest odšteti 1,287 evra, kar je 1,1 centa manj kot doslej. Cena za liter dizelskega goriva pa se je znižala za 4,3 centa na 1,242 evra.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 8.53 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 3,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 20 kilometrov severovzhodno od Zagreba, v bližini Marije Bistrice na Hrvaškem. Seizmografi pa so včeraj, ob 12.33 uri zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,2. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 81 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Črnomlja.

KRKA DOMA: Glede na veliko število respiratornih okužb in vse večjega števila obolelih za sezonsko gripo vse obiskovalce novomeške bolnišnice obveščajo, da obiski svojcev pri pacientih do nadaljnjega niso možni. V nujnih primerih lahko obiske odobri zdravstveno osebje na oddelku.  

Projekt sevniškega stadiona, za katerega so pripravljalna dela stekla predlani, gradnjo pa je nato zavrla neugodna pobočna geološka podlaga, bodo letos nadaljevali. Zaradi nepredvidenega odziva terena so na izvedeno stabilizacijo izvedli še poseg z globokimi drenažami, občina pa letos pričakuje ustrezno tehnično rešitev. Za sevniški stadion in širši kompleks športnega parka, je sevniška občina zadnja leta odkupila vsa potrebna zemljišča. Za ta je izven omenjene naložbe odštela nekaj več kot pol milijona evrov. Na stadionu načrtujejo tudi 400-metrsko atletsko stezo in veliko nogometno igrišče.

V Novem mestu se bodo s spremljevalnim programom tradicionalnega koncerta, na predvečer kulturnega praznika, spomnili novomeške pomladi oziroma umetniškega dogodka, ki je pred 100 leti prepihal tedanjo deželno umetnost in presegel njene okvire. Ravnatelj novomeške Glasbene šole Marjana Kozine Matija Slak je povedal, da se bodo obletnice novomeške pomladi spomnili predvsem v spremljevalnem programu, pri katerem bodo sodelovali tudi dijaki Gimnazije Novo mesto. S predprazničnim koncertom bodo hkrati zaznamovali 30-letnico delovanja novomeškega simfoničnega orkestra, ki deluje v okviru omenjene šole. Orkester ima trenutno 90 članov, so ustanovili so ga leta 1989, v njem pa deluje 14 profesorjev te glasbene šole in njeni sedanji ter nekdanji učenci.

V Kulturnem centru Semič so v petek odprli slikarsko razstavo Mateje Benec. Prvo samostojno razstavo je imela januarja lani v Medvodah. Tam je bilo predstavljenih 14 njenih del, v Beli krajini pa jih razstavlja 17. Akrilne barve je odkrila pred štirimi leti in v njih našla svobodo pri ustvarjanju. Najbolj jo navdihuje narava - vzorci, ki se pojavljajo na drevesnem lubju, rastlinah, školjkah, tekstura mivke ali suhe zemlje, igra senc in gozdni mir. Razstava v Kulturnem centru Semič bo na ogled do začetka marca.


VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Jure Cedilnik napoveduje, da nas ob vremenski fronti čaka ohladitev. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 28.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri