ineza sotler 2 Dobra karma

V svoji bitki z rakom znana Slovenka vidi pekel in...

1_jernej tozon Svet24.si

Čuk Jernej je spet v službi

milan kucan bobo Reporter.si

Zaton Milana Kučana: kaj je ostalo od vpliva ...

družinska Svet24.si

Življenje Miriam in Roka z osmimi otroki: »Tudi ...

20200525-01006354 Necenzurirano

Lahko Slovenija preživi še leto in pol Janše?

Blaž Švab 2 Njena.si

Blaž Švab televizije ne gleda

miša-molk Odkrito.si

Miša Molk razkrila, kakšnega moškega bi si še ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Nek po prvem pregledu brez posledic potresa

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.12.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 13.166 testih potrdili 2410 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 34 covidnih bolnikov. Je pa danes v Slovenijo prispela druga pošiljka z nekaj manj kot 7000 odmerki cepiva proti covidu-19.

Odločitev poslancev, da to nedeljo trgovine izjemoma ne bodo odprte, kot je predlagala vlada, je trgovce razočarala. Prepričani so, da bi odprtje pripomoglo izključno k zmanjšanju gneče v prodajalnah na prve dni novega leta in s tem k preprečitvi širjenja okužb.

Na Hrvaškem bo v soboto dan žalovanja za žrtvami včerajšnjega potresa, v katerem je južno od Zagreba umrlo sedem ljudi. Vlada je tudi odobrila 16 milijonov evrov nujne pomoči po potresu ter odprla posebni račun za zbiranje finančne pomoči žrtvam potresa.

KRKA DOMA:
Nuklearna elektrarna Krško, ki se je včeraj po potresu v Zagrebu samodejno zaustavila, je v varnem stanju zaustavitve. Po prvem pregledu kaže, da ni utrpela posledic, varnost pa ni ogrožena. Jedrska elektrarna v Krškem je sicer pripravljena na najhujše potrese. Elektrarno so načrtovali za nemoteno delovanje med potresi magnitude najmanj 5 in varno zaustavitev pri najmanj 7. "Z različnimi izboljšavami je danes varna zaustavitev zagotovljena v potresih magnitude najmanj 8.

Iz Zveze Romov za Dolenjsko so potrdili, da je novi koronavirus svojo pot našel tudi v romska naselja. Po njihovih neuradnih podatkih naj bi v Novem mestu bile okužene štiri osebe, dve sta potrebovali tudi bolnišnično zdravljenje in sta zdaj že v stabilnem stanju, o eni okužbi pa poročajo tudi iz Črnomlja, Kočevja in Ribnice.

Vlada je prejšnji teden sprejela novo ureditev, ki med letošnjimi prazniki prepoveduje prodajo in uporabo petard ter prirejanje ognjemetov. Se pa ob tem nadaljuje zbiranje podpisov za popolno prepoved pirotehnike. Petarde so pri nas prepovedane že več kot 10 let, dovoljena je le uporaba pirotehnični sredstev, katerih glavni učinek NI pok. Kljub temu pa si veliko ljudi želi popolno prepoved vseh pirotehničnih izdelkov.

Osrednja informativna oddaja, 30.12.2020

Krka ob enih