profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novi trg bo dobil nov stanovanjsko - poslovni objekt

Piše: M.K.

Čas objave:
20.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj potrdili 43 primerov okužbe s koronavirusom, kar je največ v zadnjih štirih mesecih. Tolikšno število okužb v enem dnevu smo nazadnje zabeležili 3. aprila. Opravili so 1168 testiranj. Včeraj ni umrl noben bolnik, bolnišnično oskrbo jih potrebuje 17. Trenutno je v državi 313 aktivnih primerov koronavirusa. Največ, in sicer 10 so jih včeraj potrdili v Ljubljani, v Celju in Tržiču po 4, po 3 pa v Črnomlju, Šentjurju in Ilirski Bistrici. Po eno okužbo pa so med drugim odkrili v Novem mestu in Metliki

Kot kaže, se je stanje začelo slabšati tudi v hrvaški Istri.  V zadnjih 24 urah so v Istrski županiji potrdili 27 novih primerov. Pri 18 primerih gre za osebe, ki so že v samoizolaciji, saj so bile v stiku z okuženimi posamezniki. Trenutno je v hrvaški Istri sicer 49 aktivnih primerov okužbe. 

Vlada bo danes Hrvaško uvrstila na rdeči seznam držav z znatnim tveganjem za okužbo z novim koronavirusom. Vse, ki bodo od jutri odšli na Hrvaško, tako čaka ob vrnitvi 14-dnevna karantena, tisti, ki so že tam, pa bodo imeli nekaj dni za vrnitev.

KRKA DOMA: Na novomeškem Novem trgu bo zrasel stanovanjsko poslovni objekt. V pritličju bo poslovno-trgovinski del, v etaži bosta dva bloka z 71 stanovanji, v kleti pa v dveh etažah parkirišča, v prvi etaži za obiskovalce, v drugi za stanovalce. 

Za gradnjo nove šole in vrtca na Loki v Črnomlju so se postopki končno premaknili z mrtve točke.  Staro šolo naj bi porušili jeseni, in nato začeli z gradnjo. Gradnjo novega 10-oddelčnega vrtca bodo začeli predvidoma novembra in jo zaključili v enem letu. 

V sklopu Novomeških poletnih večerov, so v torek na Gradu Grm pripravili pogovorni večer z Agato Tomažič o knjigi: Nož v ustih. Gre za zbirko kratkih zgodb, ki je letos izšla pri Založbi Goga. Danes ob 20. uri pa bo na Gradu Grm pogovor s Tonetom Hočevarjem o knjigi Skušnjave.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 20.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri