stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeška občina subvencionira storitve varovanja na daljavo

Piše: M.K.

Čas objave:
29.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so v nedeljo opravili 300 testiranj za novi koronavirus, štiri osebe so bile pozitivne. V bolnišnici je bilo osem okuženih, med njimi nihče na intenzivni negi. V Sloveniji so dozdaj potrdili skupaj 1585 primerov okužb, umrlo pa je 111 ljudi.

Agencija za varnost prometa bo skupaj s policijo od danes, do nedelje, 12. julija izvajala poostren nadzor prometa za večjo varnost motoristov. Pozorni bodo na tiste relacije, ki so pri motoristih že tradicionalno bolj priljubljene, a so zanje tudi nevarne.  Letos se je so sredine junija zgodilo 260 prometnih nesreč z udeležbo motoristov, umrlo jih je 10. Dve tretjini nesreč so povzročili motoristi sami. 

V ZDA se je s koronavirusom dozdaj okužilo 2,54 milijona ljudi, umrlo je že skoraj 126.000 bolnikov. Brazilija pa je imela glede števila okužb najslabši teden dozdaj, saj so jih do včeraj potrdili 259.105 okužb. Število mrtvih zaradi covida-19 pa je bilo drugo najvišje, saj je v enem tednu umrlo več kot 7000 ljudi.

Nogometaši Olimpije so dobili zadnji večni derbi sezone z Mariborom. V 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije so zmagali z 1:0.

KRKA DOMA: Novomeška občina je v tem mesecu objavila razpis za subvencioniranje socialno varstvene storitve socialnega servisa varovanja na daljavo v Mestni občini Novo mesto za letos in za prihodnje leto. Osnovni namen socialno-varstvene storitve varovanja na daljavo je zagotavljanje čimbolj samostojnega in varnega bivanja na domu vsem, ki pri tem potrebujejo pomoč in podporo. Pomoč oziroma subvencija občine se bo upravičencu dodelila na podlagi vloge stranke. Podrobnosti o tem, kdo so upravičenci, pa preberite tukaj

Krajevna skupnost Blanca je pred kratkim obeležila svoj krajevni praznik. Hkrati so odprli obnovljen odsek javne poti Gradec–Čanje. Razširjena in deloma asfaltirana cesta omogoča manj oviran dostop za večja tovorna vozila. Letos so javno pohvalo Krajevne skupnosti Blanca prejeli člani igralske zasedbe KUD Poklek, plaketo pa Silva Žvar in Franci Kranjec.

Seznam slovenskih turističnih destinacij, ki se ponašajo z zlatim znakom Slovenia Green, se daljša. V sklopu postopka vnovične presoje se je Kočevsko, od bronaste povzpelo do zlate destinacije. Destinacijo Kočevsko sestavljajo občine Kočevje, Kostel in Osilnica, ki pod blagovno znamko Skrivnostni gozd Slovenije ustvarjajo aktivna in zelena doživetja v naravi in gozdu. S tem soustvarjajo turizem, ki je odgovoren do okolja in družbe. Destinacija Podčetrtek, ki jo sestavljajo občine Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, je nosilka zlatega znaka že več let, z obnovitvijo pa je prejela potrditev, da sodi med tiste, ki so vzor in gonilo razvoja do okolja in družbe odgovornega turizma. Slovenska turistična organizacija sicer med zlate destinacije uvršča tudi Belo krajino.

VREME ZA REGIJO
Dežurna vremenoslovka z Agencije za okolje Katja Kozjek napoveduje, da bo jutrišnji dan bolj umirjen, kot današnji. 

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 29.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri