stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Občina Šentjernej izjemoma omogoča dostavo toplega obroka šolarjem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2020 13:02

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:

Včeraj je bilo opravljenih 2063 testov na novi koronavirus in potrjenih 464 novih okužb. Umrlo je 24 bolnikov s covidom-19, v bolnišnicah se jih je zdravilo 1143, 190 jih je potrebovalo intenzivno nego. Iz bolnišnic pa so jih odpustili 53.


Po podaljšanih jesenskih počitnicah je z današnjim dnem znova stekel pouk za osnovnošolce. A ti se niso vrnili v šolske klopi, temveč z izobraževanjem nadaljujejo na daljavo. Vrtci še naprej opravljajo le nujno varstvo, okrnjeno še naprej deluje tudi javni potniški promet.


V palači predsednika republike so dopoldan obeležili 30. obletnico odločitve Demosa o razpisu plebiscita o samostojnosti Slovenije. Plebiscit je bil nato 23. decembra 1990, na njem pa se je velika večina Slovencev izrekla za samostojno državo.

KRKA DOMA:
Občina Šentjernej poziva vse učence osnovne šole in dijake srednjih šol, ki so občani Občine Šentjernej in izpolnjujejo pogoje, da se prijavijo za prejem brezplačnih toplih obrokov. Brezplačni topli obrok pripada učencem, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 382,82 €. Učenci in dijaki, oziroma njihovi starši, lahko topli obrok prevzamejo na šoli. Izjemoma bodo za učence in dijake, ki obroka ne morejo prevzeti, organizirali dostavo toplega obroka na dom ali na ustrezno razdelilno točko.

Direktor družbe Hidroelektrarne na spodnji Savi Bogdan Barbič do konca leta upa na zaključek postopka prevlade javne koristi nad koristjo ohranjanja narave za hidroelektrarno Mokrice, pridobitev gradbenega dovoljenja pa pričakuje spomladi prihodnje leto. Če pri procesu ne bo prišlo do upravnega spora, bo gradnja zadnje v verigi spodnjesavskih hidroelektrarn stekla takoj zatem. Barbič upa, da do dodatnih zamud ne bo prišlo.

Košarkarji Krke tudi po tretji tekmi v dvorani Leon Štukelj ostajajo brez domače zmage. V 6. krogu so morali priznati premoč Mornarju iz Črne gore, ki je vodil večino tekme in na koncu slavil z desetimi točkami prednosti. Krkaše je tokrat zaradi odsotnosti glavnega trenerja Vladimirja Anzulovića vodil Dalibor Damjanović.

Osrednja informativna oddaja, 9.11.2020

Krka ob enih