jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

kaja casar mm Ekipa24.si

Bi jo prepoznali?! Vroča slovenska nogometna ...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

riera 4 Ekipa24.si

Riere na tekmi z neugodnimi Celjani ne bo! Vodilna...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Okužba v novomeški bolnišnici, več zaposlenih v karanteni

Piše: M.K.

Čas objave:
30.07.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj, ob 879 testiranjih potrdili 24 primerov okužb z novim koronavirusom, dva od teh pa so po podatkih Sledilnika Covid-19 potrdili v zdravstvu. Največ novoodkritih primerov, in sicer pet, so zabeležili v Rogaški Slatini, sledi Ljubljana s štirimi, v Ilirski Bistrici so potrdili dva nova primera, med drugim pa po enega tudi v Novem mestu in Ribnici

Plavanje v morju, jezerih ali rekah, se lahko konča tudi tragično. Samo v zadnjem tednu se je utopilo več ljudi. Na NIJZ izpostavljajo, naj ljudje pred kopanjem ne uživajo alkohola ali drog. Posebej previdne naj bodo osebe, ki imajo sladkorno bolezen ali bolezni srca in ožilja; kronični bolniki naj upoštevajo navodila zdravnika. Med drugim odsvetuje tudi, da se odpravimo plavati povsem sami.

KRKA DOMA: V SB Novo mesto so zaradi zdravstvenih težav sprejeli bolnika, sicer mladega zdravnika, za katerega se je izkazalo, da je okužen z novim koronavirusom. Trije brisi so bili negativni, šele četrti pa je potrdil okužbo. Pacient je bil sicer vse od prihoda v izolacijski sobi, kljub temu so vsem zaposlenim odvzeli bris, osebje - gre za skupino 30 ljudi, pa bo moralo v 14-dnevno karanteno. 

V Arčelci, v občini Trebnje, je sinoči, malo pred polnočjo, neurje z močnimi padavinami razkrilo streho in porušilo del stene na stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Log so s folijo začasno pokrili okoli 20 kvadratnih metrov strehe. Kmalu po polnoči pa je v neurju podrto drevo oviralo promet na cesti Dobrnič – Dobrava, prav tako v trebanjski občini. Danes ponoči pa je kar dvakrat zagorelo na avtocesti. Brežiški policisti pa so bili v torek zvečer obveščeni o hudi nesreči pri delu na Cerini. 

Projekt Life Ceplafib, v katerem kot partner sodeluje tudi novomeška Adria Mobil, je prejemnik nacionalne nagrade Energy Globe 2020 za izjemne okoljske rešitve, ki se izvajajo na področju recikliranja odpadkov iz plastike in papirja. Nagrada je najprestižnejša okoljska nagrada na svetu. 

Več v oddaji Krka ob enih. 

Krka ob enih, 30.07.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri