stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Okužbe tudi v Domu starejših občanov Brežice

Piše: M.K.

Čas objave:
15.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 5287 testov na novi koronavirus, pozitivnih primerov je bilo 745, kar je 14,09 odstotka. En okuženi z novim koronavirusom je umrl. Zaradi covida-19 se v bolnišnici zdravi 221 ljudi, na intenzivni negi jih je 40.

Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi lige narodov v Kišinjovu premagala Moldavijo s 4:0 (3:0). Naše nogometaše do konca čakata še dve preizkušnji, in sicer Kosovo doma 15. novembra in Grčija v gosteh 18. novembra.

KRKA DOMA: Prve okužbe so potrdili tudi v Domu starejših občanov (DSO) v Brežicah. Darja Cizelj, direktorica Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca (DUO), pod čigar okrilje sodi brežiški dom, je povedala, da je okužena ena zaposlena in trije stanovalci. Domova pa sta do nadaljnjega zaprta za obiskovalce, tudi izhodi niso dovoljeni. Enak preventivni ukrep velja tudi v Domu starejših v Sevnici, pa tudi Dom starejših občanov v Krškem je za obiskovalce zaprt. Informacije, kako so možni stiki svojcev s stanovalci, so na njihovih spletnih straneh, ali jih svojci dobijo po telefonu.

Na novomeški osnovni šoli Drska bodo še do 18. oktobra v karanteni 9. a razred in nekaj učencev 9. b, ki so bili v stiku z učencem, okuženim s koronavirusom. To ni prvi razred, ki je v karanteni, kot je pojasnila ravnateljica Nevenka Kulovec, do zdaj sta bila zaradi okužbe učenca v karanteni en četrti in en peti razred, pa tudi vse čistilke. Vsi ti učenci in delavke, razen okužene čistilke, so se v šolo že vrnili. 

V nadaljevanju projekta Zdravo in aktivno življenje na belokranjskem podeželju bodo izdelali in izdali brošuro Jedi semiških babic, s katero  želijo oživiti in ohraniti belokranjsko kulinarično dediščino. Poleg semiške občine je med drugim projektni partner še Prostovoljno gasilsko društvo Črešnjevec. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da bodo padavine večinoma ponehale.

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 15.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri