brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

Katjina delovna akcija Njena.si

Delovna akcija se je po snemanju nadaljevala!

luka asistenca Ekipa24.si

Luuuukaaaa! Dončić je šokiral svet z najbolj ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Podpis pogodbe za prenovo vaškega središča

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
18.06.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Tokrat poročamo o tem, da je obnovljena Kemisova stavba črna gradnja, zato tamkajšnja civilna iniciativa pričakuje odstranitev objekta.

Premije Marjan Šarec je danes na svojem Facebook profilu sporočil, da nekdo v njegovem imenu z ukradeno identiteto komunicira preko Facebookove aplikacije Messenger. Vse svoje sledilce je opozoril, da gre za prevaro.

Nemčija bi z uvedbo vinjetnega sistema kršila pravni red Evropske unije, je presodilo evropsko sodišče. Glede na zakonodajni predlog bi to pomenilo diskriminacijo na podlagi državljanstva.

Jugozahod Kitajske oz. provinco Sečuan pa je sinoči stresel potres z magnitudo 6,0. Zahteval je najmanj 12 življenj, še 134 je ranjenih, reševalci pa v ruševinah iščejo morebitne preživele.

KRKA DOMA:  V Gabrju so danes podpisali pogodbo za ureditev vaškega središča, v katerem bodo dobili novo avtobusno postajališče in obračališče na stičišču ulic Šumeči potok in Portoroška cesta. Pogodbena vrednost je slabih 163 tisoč evrov z DDV-jem. Dela naj bi začeli konec tega tedna, končali pa predvidoma do začetka novega šolskega leta.

SCiDROM ekipa Šolskega centra Novo mesto, ki je včeraj odpotovala v Oswego v državo New York, se bo s projektom UniBill, ki je zmagal na državnem tekmovanju Popri v Novi Gorici, pomerila na olimpijadi genijalcev. V ZDA sta ob mentorici Danijeli Erenda odpotovala Žiga Povhe in Anže Kocjančič, tam pa je tudi drugouvrščena ekipa s tekmovanja Popri. To sta bila novomeška gimnazijca Andrej Pelko in Valentina Bojanec, ki sta navdušila s 100-odstotnim nefiltriranim jabolčnim sokom z dodatkom vitaminov, mineralov in super zelišč Heijus. Njuni mentorji so bili Simon Jeraj, Verena Potočnik in Janez Gorenc.

Sedem umetnikov je na 52. taboru likovnih samorastnikov v Trebnjem podarilo deset del. Strokovna žirija je veliko nagrado podelila iranski umetnici Samaneh Atef Derakhshan, ki je za osrednje likovno sredstvo izbrala flomastre. Po vsebinski plati se njena dela dotikajo izključno sodobnih problemov in vprašanj.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 18.06.2019

Krka ob enih