stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Pomoč po požaru v Drašičih zbirajo do 1. julija

Piše: M.K.

Čas objave:
05.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Vlada bo podrobnosti o koriščenju turističnih bonov, ki jih bo država z namenom pomagati turističnim podjetjem po epidemiji razdelila prebivalcem, dorekla prihodnji teden. Vladni govorec Jelko Kacin je prepričan, da si noben turistični ponudnik za goste z boni ne bo drznil zviševati cen.Podrobnosti koriščenja bodo morda predstavili že v ponedeljek.

Državljanke in državljani v prvih dneh po koncu epidemije razmere doživljajo občutno bolj optimistično, še vedno pa je več kot polovica zaskrbljenih, v raziskavi #Novanormalnost ugotavljajo v družbi Valicon. Pravila o nošenju zaščitnih mask pozna večina anketiranih, prav tako večina jih nov val okužb pričakuje še letos.

Danes se bo pred praznimi tribunami nadaljevalo slovensko nogometno prvenstvo. Nogometni klubi bodo ta konec tedna igrali tekme 26. kroga, začela ga bosta Aluminij in Mura z obračunom, ki se bo začel ob 19.00. Ob 21.00 uri bo še obračun Celja in Rudarja.

KRKA DOMA: Komunala Novo mesto po novomeških krajevnih skupnostih postavlja posode za zbiranje odpadnega jedilnega rastlinskega olja. Skupno bodo vzpostavili 15 zbiralnic – rumeni ulični zbiralniki denimo že stojijo v Krajevnih skupnostih Šmihel, Regrča vas, Stopiče, Gabrje, Dolž, Podgrad in v številnih ostalih novomeških, nato pa bodo te zbiralnike postavili še drugod po območju, ki ga pokriva Komunala. Projekt ''Odpadno olje na bolje'' sicer traja tri leta, letos pa delijo posebne posodice, v katere zbirajo odpadno olje in ga nato nosijo v zbiralnike.

Na Rdečem križu Metlika so dne, 28.4. začeli dobrodelno akcijo za zbiranje finančnih sredstev za pomoč po požaru za družino Dragovan iz Drašičev. Zbrana sredstva bodo porabljena namensko, za obnovo ostrešja stanovanjske hiše in izgradnjo hleva. Do zdaj zbrana sredstva v višini 10.780 EUR so danes predali družini Dragovan pri njih doma v Drašičih, kjer so že začeli obnovo po požaru. Z akcijo zbiranja pomoči nadaljujejo do 1. 7. 2020, zato ostaja povabilo za pomoč.
Sredstva lahko nakažete na TRR (Rdeči križ Metlika): 02994-0019199751, sklic: 00 2020 s pripisom „požar". 

Občina Šentrupert od leta 2008 praznuje praznik občine 2. junija. Župan Andrej Martin Kostelec je pripravil sprejem za tretjega častnega občana. Tretji častni občan Franc Bartolj bo naziv prejel za svoja prizadevanja in več kot polstoletno aktivno delovanje v lokalni skupnosti. Poleg naziva častni občan bosta podeljeni še dve priznanji in tri listine župana. Slovesna prireditev s podelitvijo priznanj bo predvidoma 26. junija.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Luka Ravnik napoveduje sonce. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 05.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri