stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Popolna zapora na delu Rozmanove ulice

Piše: M.K.

Čas objave:
25.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj ob 1370 testiranjih potrdili 21 okužb s koronavirusom, je vlada objavila na Twitterju. V bolnišnici se zdravi 17 bolnikov s covidom-19, a nihče ne potrebuje intenzivnega zdravljenja. Dva bolnika so odpustili iz bolnišnice, noben pa ni umrl. Trenutno je v Sloveniji aktivnih 414 okužb. Včeraj so po tri primere okužbe potrdili v občinah Ljubljana in Velike Lašče, po eno pa tudi v občinah Novo mesto, Sevnica in Mirna Peč.

Slovencem, ki se od danes naprej vračajo s Hrvaške, je odrejena obvezna 14-dnevna karantena. Karantena na meji ne bo odrejena dnevnim in tedenskim migrantom s Hrvaške, voznikom tovornih vozil in delavcem v mednarodnih prevozih. Med izjemami so tako tudi lastniki nepremičnin in plovil na Hrvaškem, ki se morajo v 48 urah vrniti v Slovenijo. Na Hrvaškem naj bi bilo včeraj še okrog 50.000 slovenskih turistov. 

KRKA DOMA: V sklopu nadaljnje prenove novomeškega mestnega jedra, so danes dopoldne začeli arheološka dela na Rozmanovi ulici, na odseku od križišča Rozmanove ulice s Kastelčevo ulico do križišča Rozmanove ulice z Vrhovčevo ulico. Zato bo začasno spremenjen prometni režim in postavljena popolna zapora odseka. V času izvajanja del bo dostop na Glavni trg omogočen preko Florjanovega trga, izvoz iz mestnega jedra pa bo možen preko Kastelčeve ulice (v nasprotni smeri kot sicer) in Florjanovega trga, prehod za pešce pa bo omogočen tudi po Rozmanovi ulici. 

Šolski kompleks v Artičah je v času šolskih počitnic prizorišče največje investicije Občine Brežice v letošnjem letu. Na dveh gradbiščih so v teku trije projekti v skupni vrednosti treh milijonov evrov. Župan Ivan Molan je prebivalce v bližini gradbišča in krajane zaprosil za strpnost, saj je za uspešno izvedbo te obsežne investicije  potrebno tako sodelovanje krajevne skupnosti, krajanov, šole in občine, kot tudi izvajalcev. Gradnja vrtca pri OŠ Artiče se je začela junija in bo potekala do novembra 2021. 

V sklopu dogodkov Poletni večeri pred Kulturnim centrom Semič je Društvo kmečkih žena Metlika odigralo humoristično predstavo Paket iz Amerike. Društvo kmečkih žena Metlika letos praznuje 45 let delovanja, pevska skupina Stezice pa 20 let prepevanja ljudskih pesmi.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da bo jutri topleje, kot danes. Tudi v četrtek in petek bo večinoma sončno. 

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 25.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri