stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Pozeba bi lahko povzročila do 50 milijonov evrov škode

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob opravljenih 4588 PCR testih potrdili 1049 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je znašal 22,9 odstotka. Hospitaliziranih je 617 covidnih bolnikov, 146 jih potrebuje intenzivno nego, umrli so štirje covidni bolniki.

Vodnatost rek na Primorskem, Gorenjskem in v osrednji Sloveniji je velika, v vzhodni Sloveniji pa srednja. Naraščajo še reke na Vipavskem, v osrednji in jugovzhodni Sloveniji. Sava narašča v srednjem in spodnjem toku, kraške reke pa na Notranjskem in Dolenjskem. Večina rek v zahodni in osrednji Sloveniji bo čez dan upadala. Jutri bo večina rek po državi upadala, zmerno bodo narasle le kraške reke na Dolenjskem.

KRKA DOMA:
Pozeba bi lahko povzročila do 50 milijonov evrov škode. Takšna je prva ocena ministra za kmetijstvo Jožeta Podgorška, ki si je včeraj posledice pozebe ogledal v Trebnjem in v Kostanjevici na Krki. Minister je ob tem opozoril, da letos skoraj ne bo slovenskega sadja ali pa bo tega zelo malo, napovedal pa je tudi predloge ukrepov oziroma državno pomoč za omilitev škode po pozebi ter tudi nov razpis že v maju, kjer bo tudi za oroševanje na voljo 20 milijonov evrov, ter poenostavitev birokracije.

V Občini Črnomelj jih zelo žalosti nedavni dogodek, ko je neznanec v petek zvečer skozi okno v hišo občinske svetnice stranke LMŠ Vesne Fabjan vrgel steklenico, napolnjeno s petrolejem. Kot je pri tem poudaril župan občine Andrej Kavšek, dogodek in vsakršne grožnje ali napade ostro obsojajo. Na občini želijo in upajo, da bodo storilca odkrili in da bo za svoje povsem nespametno dejanje primerno odgovarjal, so še zapisali. Petkov napad so sicer ostro obsodili tudi predsednik države Borut Pahor, predsednik vlade Janez Janša, predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin ter predsednica SD Tanja Fajon.

Višje sodišče v Ljubljani je razveljavilo sodbo Borutu Turku, ki ga je novomeško okrožno sodišče zaradi umora partnerice februarja lani obsodilo na 24 let zapora. Na novomeškem sodišču mu bo ponovno sodil popolnoma spremenjen sodni senat. Kljub temu pa so Turku podaljšali pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Obramba trdi, da ni šlo za umor, ampak za uboj na mah ali kvečjemu uboj, za katerega je zagroženih od deset do petnajst let zapora. Po mnenju tožilstva pa je bil napad načrtovan, zahrbten in dolgotrajen. Novomeško sodišče je sicer Turka obsodilo za umor na grozovit način in iz brezobzirnega maščevanja. Turk je namreč februarja lani v domači hiši večkrat zabodel 27-letno partnerico, ko je ta končala njuno razmerje. Umrla je na kraju dogodka.

Osrednja informativna oddaja, 13.4.2021

Krka ob enih