stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Pri OŠ Metlika predali namenu novo povezovalno cesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.11.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Začenja se vojaška vaja Mesečina 2019, na kateri se bodo usposabljali pripadniki slovenskega vojaškega letalstva, vojaške policije in ameriških letalskih enot. Vaja, ki jo bodo končali v četrtek bo potekala na območjih Divače, Cerknice, Kočevja in Novih Laz v dnevnem in nočnem času.


Neosvinčen 95-oktanski bencin se je na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest opolnoči podražil za 1,7 centa na 1,293 evra za liter, dizelsko gorivo pa za 0,4 centa na 1,258 evra za liter.


KRKA DOMA: Pri OŠ Metlika so predali namenu novo povezovalno cesto. Doslej so obiskovalci lahko do šole dostopali le preko Vinogradniške ceste in v nadaljevanju preko Šolske ulice, ki ni primerna za količino prometa, ki se odvija po njej, hkrati pa tudi nima pločnika po celi dolžini. Sedaj je možno do šole dostopati z dveh smeri, zaradi česar staršem ni potrebno več obračati vozil in dodatno obremenjevati Šolske ulice.


V občini Brežice bo v letih 2020 in 2021 namenjenih za projekte, ki po mnenju občank in občanov izboljšujejo kakovost življenja, predvidoma 200.000 evrov. Predloge za projekte so oblikovali občanke in občani, v participativni del proračuna se je uvrstilo 16 projektov, ostalih 15 je uvrščenih na rezervni seznam.


Novomeška Kapiteljska njiva je dobila analitično arheološko monografijo, ki so jo izdali v Dolenjskem muzeju in prinaša sintezo več kot 30 let trajajočega raziskovalnega dela. Kapiteljska njiva še ni v celoti raziskana, so pa na njej do zdaj raziskali nekaj manj kot 2300 prazgodovinskih grobov.


Gasilska zveza Slovenije je zaupala svečani dogodek letošnje podelitve gasilskih činov Gasilski regiji Dolenjska, organizacijo pa Gasilski zvezi Trebnje. Svečanost bo danes ob 18ih v dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog.

Osrednja informativna oddaja, 19.11.2019

Krka ob enih