duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Proizvodnjo v Adrii Mobil bodo predvidoma zagnali prihodnji teden

Piše: M.K.

Čas objave:
01.04.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Zaradi okužbe z novim koronavirusom sta včeraj umrla še dva oskrbovanca iz šmarskega doma upokojencev. Prvi, ki je imel še druge pridružene bolezni, je umrl v celjski bolnišnici, drugi pa v domu. Skupno število umrlih oskrbovancev doma se je tako povzpelo na šest.

V Veliki Britaniji je zaradi covida-19 umrl 13-letnik, so zdravstvene oblasti sporočile včeraj, ko so poročale o največ smrtnih žrtvah bolezni v enem dnevu, 381. Deček je umrl v ponedeljek v bolnišnici v Londonu in naj bi bil najmlajša žrtev epidemije novega koronavirusa v državi.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano spodbuja prebivalce Slovenije, ki imajo možnost za obdelavo vrtov, gredic in njiv, naj to v čim večji možni meri izkoristijo. V sporočilu za javnost so še zapisali: "Vrtnarite! Tudi z zdravimi domačimi pridelki z naših vrtov boste prispevali k premagovanju trenutne krize".

V času epidemije se po nasvetu strokovnjakov ne smemo prepustiti pretiranemu strahu, ker to lahko na dolgi rok vodi v slabšanje imunskega sistema. Predlagajo, da raje poskrbimo za dobro počutje, h kateremu prispeva tudi dober humor. Današnje prvoaprilske šale, so tako dobra priložnost za sprostitev. Humor na družbenih omrežjih lahko olajša težko obdobje epidemije, ljudi zbližuje in jih pomirja.

KRKA DOMA:
V novomeški družbi Adria Mobil potekajo priprave na vnovični zagon proizvodnje. V ponedeljek, 6. aprila 2020, začne delati operativna priprava za organizacijo in pripravo proizvodnega procesa, vnovični zagon celotne proizvodnje pa je predviden v torek. V sodelovanju s strokovnimi sodelavci Rdečega križa Novo mesto, ki se ji ob tej priložnosti tudi iskreno zahvaljujejo, bodo še naprej izvajali tudi meritve telesne temperature vse zaposlenih.

Glavna težava še vedno ostaja pomanjkanje težko dobavljive zaščitne opreme. Mirnopečanki Nina Golob Kukman in Brigita Rupnik, ki imata sicer svoji šiviljski podjetji, v času epidemije popolnoma brezplačno šivata maske in jih podarjata vsem, ki jih potrebujete. Pobudnica brezplačnega šivanja mask v Mirni Peči je Nina Golob Kukman. Ninin mož Jože Kukman maske ukroji, v akciji pa sodelujeta vedno več ljudi, zdaj jih je okoli 15. Dostava sicer ni možna po pošti, saj nočeta dodatno obremenjevati poštarjev, so pa zato na voljo prevzemna mesta, pojasnjuje pobudnica akcije Nina Golob Kukman.  Zato kliknite na Facebook profil Nitka za vse ostale informacije o načinu prevzema in o prevzemnih mestih.

Včeraj, nekaj po 15. uri so bili novomeški policisti obveščeni o požaru objekta s skladiščnimi prostori v obrtni coni Cikava v Novem mestu. Požar so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novo mesto, nastala pa je velika premoženjska škoda. Policisti in kriminalisti danes opravljajo ogled in ugotavljajo vzroke za nastanek požara. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 01.04.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri