profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Samoplačniško testiranje na koronavirus tudi v Novem mestu, kmalu še v Brežicah

Piše: M.K.

Čas objave:
21.05.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Turistične bone, ki bodo za pomoč slovenskemu turizmu vključeni v tretji paket protikoronskih ukrepov, bo mogoče koristiti od 1. junija. Prejeli jih bodo vsi prebivalci Slovenije, proračun pa bodo stali 345 milijonov evrov.

Regijski štab civilne zaščite za Notranjsko se je s policijo dogovoril, da bo ta konec tedna na zeleni meji z Italijo povečala nadzor. V Furlaniji - Julijski Krajini je še vedno veliko primerov koronavirusa, Italijani pa so pretekli vikend mejo prestopali v nasprotju z odredbami.

V ZDA je že 1,55 milijona okuženih s koronavirusom, po svetu skoraj pet milijonov. Okužbe so prejšnji teden najhitreje naraščale v Latinski Ameriki. Celo hitreje kot v ZDA in v Evropi. Brazilija se je z 291.000 okuženimi prebila na tretje mesto za ZDA in Rusijo, ki je zabeležila 308.000 okužb. Po svetu zdaj vsak teden potrdijo okrog milijon novih okužb.

KRKA DOMA: Samoplačniško testiranje na okužbo z novim koronavirusom je možno tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto. Za testiranje se je treba najaviti, posebnega čakanja nanj ni. 
Direktorica Splošne bolnišnice Brežice Anica Hribar pa pravi, da bodo omenjeno testiranje do konca tedna uvedli tudi pri njih. Cena bo primerljiva s testiranji v drugih bolnišnicah.

V torek so novo okužbo s koronavirusom med slovenskimi občinami potrdili le v Metliki, kjer so dozdaj zabeležili 74 primerov. Občinam z najmanj enim potrjenim primerom okužbe se sicer že od 28. aprila ni pridružila nobena nova. Litija ima 18 okuženih, Trebnje tudi 18, Novo mesto 13, Črnomelj 10, Ribnica in Semič  ter Šentrupert pa imajo po 8 okuženih občanov. 

Zdravstveni dom Sevnica je prejšnji teden začel postopno odpirati vse ordinacije. Direktorica Vladimira Tomšič ob tem izpostavlja, da je za obisk zdravnika obvezna predhodna najava po telefonu ali po elektronski pošti in pridobitev datuma pregleda. Pacienti morajo pred vsakim vstopom v zdravstveni dom izpolniti obrazec oziroma vprašalnik o zdravstvenem stanju.
Če bo odgovor na katerokoli vprašanje pozitiven, se bodo medicinske sestre posvetovale z izbranim zdravnikom, kdo bo bolnika obravnaval. Izpolnjeni obrazec se bo ob vsakem obisku vložil v zdravstveni karton pacienta.

VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje: Jutri bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo od 6 do 10, čez dan, jutri od 20 do 25 °C. V soboto bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 21.05.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri