profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih – Šest poškodovanih v sobotni nesreči pri Črnomlju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Po strožjem zaprtju države so se danes vrtci ponovno odprli za vse otroke, v šole pa so se vrnili vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol, medtem ko se bodo dijaki prvih treh letnikov šolali izmenjaje, po modelu C.

Tudi sicer od danes veljajo manj strogi ukrepi, ki po prenovljenem vladnem semaforju sodijo v rdečo fazo. Med drugim ni več nočne omejitve gibanja, odprte pa so tudi vse trgovine ter številne storitve, npr. frizerske, kozmetične in tudi turistične agencije.

KRKA DOMA:


V trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je v soboto nekaj pred 19.30 prišlo na cesti Črnomelj - Vranoviči je bilo poškodovanih šest oseb. Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Črnomelj so dve osebi na kraju oskrbeli, štiri pa odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Osebni vozili sta po trčenju zapeljali s cestišča, eno od vozil se je prevrnilo in pristalo na strehi.
Med poškodovanimi je tudi mladi črnomaljski nogometaš Aljoša Matko, ki pa ni v kritičnem stanju. 21-letni Matko je napadalec mariborskega kluba in tudi mlade slovenske reprezentance.

Policija je med kriminalistično preiskavo najdbe človeške lobanje, ki so jo našli konec februarja v peči ob prenovi stanovanja na Klemenčičevi ulici 11 v Bršljinu, ugotovila, da ni šlo za kriminalno dejanje. Na ženski lobanji niso našli poškodb, ki bi pričale o nasilni smrti. Kriminalisti, ki preiskavo nadaljujejo v smeri morebitne ugotovitve, komu je lobanja pripadala, so še ugotovili, da je lobanjo v peči skrival že pokojni zbiralec starin.

Košarkarji Krke so v tekmi 25. kroga Lige ABA doma izgubili z vodilnim moštvom lige, Budućnostjo iz Podgorice, s 70:90. Kljub trudu krkašev so bili gostje enostavno premočni. Krkaše do konca Lige ABA čakajo še tri tekme. Najprej bodo v zelo pomembni tekmi za obstanek v petek, 16. 4., gostili moštvo Splita.

Osrednja informativna oddaja, 12.4.2021

Krka ob enih