stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Sevniški proračun v letu 2020 težak dobrih 17 milijonov in pol

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.12.2019 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Danes obeležujemo dan ustavnosti v spomin na 23. december 1991, ko je takratna slovenska skupščina sprejela in razglasila slovensko ustavo. Z njo se je Slovenija od Jugoslavije odcepila tudi v pravnem smislu.

Večji del Benetk se je danes znova znašel pod visoko plimo. Gladina morja je narasla do 144 centimetrov nad običajno gladino. Poplavilo je več kot 60 odstotkov zgodovinskega središča mesta.

KRKA DOMA: Svetniki Občine Sevnica so na 12. redni seji soglasno sprejeli Odlok o proračunu Občine za leto 2020, ki bo znašal nekaj več kot 17 milijonov in pol. Na seji so med drugim sprejeli Odlok o spremembi meje občin Sevnica in Laško na pobudo občanov, ki živita na območju Zidanega Mostu, kjer se stikata meji občin. Parcela občanov bo po novem del občine Laško. Vodja Sektorja za investicije v ceste Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Tomaž Willenpart je predstavil projekt Premostitveni objekt čez Savo in glavno železniško progo Zidani Most–Dobova na Logu. Projekt je izjemno obsežen in zahteven. Z izgradnjo mostu je predvidena ukinitev nivojskih železniških prehodov in povezava ceste Sevnica–Blanca s cesto Boštanj–Impoljca na Logu. Most bo dolg 281 m.

Obilno deževje je tudi na našem koncu povzročalo težave. V romskem naselju Lokve je veter razkril streho stanovanjske hiše, zato je meteorna voda tekla v objekt. Gasilci PGD Črnomelj so ob ogledu kraja ugotovili, da objekt ni primeren za bivanje. V naselju Presladol je meteorna voda poplavila kletne prostore stanovanjske hiše, v Dobovi so gasilci prečrpavali meteorno vodo, ki je ogrožala stanovanjski objekt, v Cundrovcu pa so izčrpali vodo iz kleti stanovanjskega objekta, ki ga je poplavil narasli potok.

Mladi košarkarji Krke so izkoristili minute v Laškem in v gosteh premagali Zlatorog 89:78. Pri Krkaših so veliko priložnosti dobili mlajši igralci. Vseh devet igralcev, ki so stopili na parket, se je vpisalo med strelce, med njimi tudi 18-letni Jaka Mori, ki je prvič zaigral na članski tekmi. Krkaši so v SKL s sedmimi zmagami in štirimi porazi četrti.

Osrednja informativna oddaja, 23.12.2019

Krka ob enih