stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Urejanje Sejmišča Šentjernej s pomočjo evropskega denarja

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
01.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V skladu z odločitvijo vlade, da zaradi poslabševanja epidemije za enajst dni omeji javno življenje, od danes pouk znova poteka na daljavo, z nekaj izjemami je znova prepovedana prodaja blaga in storitev potrošnikom, zapirajo se terase lokalov. Znova je prepovedano zbiranje ljudi, gibanje je omejeno na regije, na prostem so obvezne maske.

Kristjani na današnji veliki četrtek začenjajo sveto tridnevje, ki se bo sklenilo na velikonočno nedeljo. Za veliki četrtek dopoldne so značilne krizmene maše, na katerih duhovniki obnovijo duhovniške zaobljube. Pri večernih mašah na veliki četrtek se kristjani spominjajo Jezusove zadnje večerje z apostoli.

KRKA DOMA:
Industrijsko storitveno cono Sejmišče Šentjernej bodo urejali s pomočjo evropskih sredstev. Za dobrih 820 tisoč evrov vreden projekt, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 440 tisoč evrov. Občina bo poskrbela za cestno infrastrukturo, za odvodnjavanje in fekalno kanalizacijo, za elektro in vse druge potrebne vode, za plinovod, vodovod, javno razsvetljavo, pločnike in parkirišča, zgradila bo devet večjih poslovnih objektov. Gre sicer za delno že opremljeno nekaj več kot tri-hektarsko zemljišče, katerega parcele so praktično oddane in naložbeniki znani. Dogovarjajo se le še glede enega zemljišča.

Novomeška Veterina je tudi letos pripravila enomesečno terensko spomladansko cepljenje psov proti steklini, tej zelo nevarni bolezni, ki se z živali prenaša na ljudi preko ugriza z okuženo slino. Cepljenje psov je eden najpomembnejših ukrepov za preprečevanje širjenja te bolezni in, ker opažajo, da so ljudje zadovoljni s tem, da se jim približajo na terenu, bodo s tem nadaljevali.

Občina Sevnica in Komunala Sevnica sledita skupnemu prizadevanju za urejenost javnih površin v mestu in krajevnih središčih, vključno s trajno skrbjo za drevesa. V sklopu tega so bile v preteklem tednu odstranjene stare breze in platane ob lokalni cesti nasproti Zdravstvenega doma. Dotrajano drevje bo v kratkem zamenjal lično urejen drevored javorjev s cvetočimi grmovnicami. V nadaljevanju bo v sklopu ureditve parkirišča pri Zdravstvenem domu urejen tudi nov lipov drevored še na nasprotni strani ceste.

Osrednja informativna oddaja, 1.4.2021

Krka ob enih