jan kreuzer 1 Dobra karma

Ta naš komik bo že maja prvič postal očka

stank, štirikolesnik, rudnik Svet24.si

FOTO: 70-letnega kmeta na štirikolesniku ...

suzana kavas andrej vrbec xx Reporter.si

Epilog obračuna na Janševem dvorišču: Janšev ...

Alenka Bratušek Svet24.si

FOTO: Bratuškova pristala v bolnišnici

43820185fa2501bdbaaf1bacd2c881b5 Necenzurirano

Bi Janša molčal, če bi novi sev virusa prinesla...

cepljenje 2 Odkrito.si

Ali mRNA cepivo lahko spremeni naš genom?

na granici _NNL3 Njena.si

Filip Juričić razkril dogajanje iz zakulisja ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Brežicah tri nova vozila za izvajanje storitve Pomoč na domu

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
18.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada se je včeraj seznanila z mnenjem strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije covida-19. Na podlagi zadnje ocene je na seji pričakovano za sedem dni, do 26. februarja, podaljšala veljavnost nekaterih odlokov, sprejetih na podlagi zakona o nalezljivih boleznih, med drugim omejitev gibanja ponoči.

Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo je sekvenciral 576 vzorcev, pri katerih so med 1. in 7. februarjem potrdili okužbo z novim koronavirusom. Ugotovili so, da so v 13 skupinah vzorcev našli vse mutacije, značilne za angleško različico virusa, zaradi česar sklepajo, da se ta različica širi.

Kriminalisti danes opravljajo hišne preiskave zaradi suma več kaznivih dejanj. Po neuradnih informacijah gre za projekt Strateškega razvojnega inovacijskega partnerstva Turizem (Sript), zaradi katerega je ministrstvo za gospodarstvo naznanilo sum kaznivih dejanj goljufije, goljufije na škodo EU in ponarejanja listin.

KRKA DOMA:
Župan Občine Brežice Ivan Molan je uradno predal tri nova vozila izvajalcu socialno varstvene storitve Pomoč na domu, Centru za socialno delo Posavje, enoti Brežice. V lanskem letu je občina že zagotovila tri nova vozila, v začetku letošnjega leta pa je vozni park okrepila z dodatnimi tremi. V občini Brežice je pomoč pri vsakodnevnih opravilih in dostavi toplega obroka v letu 2020 povprečno potrebovalo 86 občanov na mesec, za pomoč starejšim in invalidom na domu pa skrbi deset izvajalk.


Zdravstveni dom Radeče je prvi zdravstveni zavod v Sloveniji, ki je prejel certifikat Družbeno odgovoren delodajalec. Kot so ob tem dejal direktor ZD Radeče Franci Čeč, dajejo velik poudarek zaposlenim, prepričani so, da se še posebej na področju zaposlovanja s pomočjo družbene odgovornosti povečujejo pripadnost, vključenost, udeležba, inovativnost in morala zaposlenih. Vlaganje v družbeno odgovornost pa jim je pomembno tudi zato, ker prinaša boljši odnos z lokalno skupnostjo, zmanjšuje stroške in veča tudi ugled zavoda.


Mestna občina Novo mesto pred spomladansko otoplitvijo poziva lastnike obrečnih zemljišč ob vodotokih 2. reda, da z brežin počistijo podrta drevesa, odpadno listje in druge smeti. Neurejeni vodotoki so namreč najpogostejši vzrok za poplavljanje manjših rek in potokov, čas za čiščenje pa je le še do 1. marca.

Osrednja informativna oddaja, 18.2.2021

Krka ob enih