prebujenje Dobra karma

Človeštvo je na poti v peto dimenzijo - 10 ...

ilka1 Svet24.si

Ilka ne čaka na obletnico, sproti si privošči, ...

gaber marolt mediaspeed Reporter.si

Marko Potrč ima družbo: to je vplivnež, ki ...

infekcijska-klinika, ukc-ljubljana, koronavirus, covid Svet24.si

V torek naj bi število novookuženih preseglo 2200

janez jansa pf Necenzurirano

Ne le virus, problem je, da vsi kimajo Janši ...

Anže Šuštar, Alenka Gotar Odkrito.si

Zgodba z naslovnice Nove: "Zmerjali so naju z ...

3_LUka basi doma Njena.si

Luka Basi ustvarjalen v karanteni

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V DSO Trebnje pozitivna še dva stanovalca

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
13.10.2020 13:10

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Po Sloveniji so včeraj opravili 3308 testov na novi koronavirus, 397 je bilo pozitivnih, žal pa so tudi štirje umrli. V bolnišnicah je 180 okuženih, od teh je 32 na intenzivnih oddelkih.

Novomeški kriminalisti so na okrožnem državnem tožilstvu zaradi suma goljufije ovadili dve fizični in eno pravno osebo. S pomočjo posebnih elektronskih naprav so storilci umetno ustvarili mednarodne telefonske klice v okviru gostovanja na škodo slovenskega mobilnega operaterja, ki so mu povzročili za skoraj 61.000 evrov.

KRKA DOMA: Prejšnji teden smo poročali, da so okužbo z novim korona virusom potrdili pri delavki na zdravstveno negovalnem oddelku v Domu starejših občanov Trebnje. Po potrjeni okužbi je bilo opravljenih 65 odvzemov brisov pri 47-tih stanovalcih in pri 18-tih zaposlenih. Vsi izvidi testiranj so bili negativni. V soboto so vse vnovič testirali in pri dveh stanovalcih z oddelka, ki je od četrtka organiziran kot siva cona, je bila potrjena okužba s korona virusom. Trenutno nihče od okuženih ne kaže znakov korona virusne bolezni. Rezultati drugih testiranj zaposlenih so bili negativni.

Prevzemimo odgovornost zase in za skupnost. Tako ob naraščanju okužb s korona virusom k skupnemu prizadevanju za zajezitev širjenja bolezni pozivajo na novomeški občini. Moramo se naučiti živeti z virusom, preventivne ukrepe pa jemati skrajno resno in odgovorno.

V športno-rekreacijskem parku Portoval so zaključili naložbo, ki prinaša turistično infrastrukturo, saj so uredili prva postajališča za avtodome, pa tudi parkirišča, namenjena predvsem obiskovalcem športnih prireditev. Vrednost naložbe je 312 tisoč evrov. Sicer pa parkirišča za avtodome načrtujejo tudi v Češči vasi.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 13.10.2020

Osrednja informativna oddaja