Danijel Bešič Loredan Svet24.si

Danijel Bešič Loredan: "Tega si ne bi nikoli ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

sofia-zhukova Odkrito.si

Sofija - kanibalka, razparaška babica ...

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Posavju potrebujejo negovalno bolnišnico

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
24.09.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Slovenija je med članicami Evropske unije, ki so v pandemiji covida-19 najbolj nesorazmerno omejile svoboščine, v danes objavljenem poročilu o demokraciji v času pandemije ugotavljata organizaciji Greenpeace in Civil Liberties Union for Europe. Močno je omejila svobodo zbiranja, napadala svobodo medijev, omejila dostop do informacij ter uporabila hitre postopke za znižanje okoljskih standardov.

V naselju Vojsko na območju Kozjega so policisti sinoči obravnavali delovno nesrečo, ko se je 69-letni domačin s traktorjem prevrnil v vinogradu in se pri tem smrtno ponesrečil. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

KRKA DOMA: V Posavju se že osem let poigravajo z mislijo o negovalni bolnišnici. Zdaj so se projekta lotili resno in želijo najstarejši del brežiške bolnišnice preurediti v negovalno bolnišnico, je povedala direktorica Anica Hribar. Projekt podpirajo tudi posavski župani, potrebnih 12.5 milijona evrov naj bi zagotovila država, občine pa dobrih 100 tisoč evrov za dokumentacijo, če bo projekt seveda dobil zeleno luč.

V Vinski kleti Kmečke zadruge Krško pričakujejo nekoliko nižji, vendar kakovosten pridelek. Leto vinogradnikom ni bilo najbolj naklonjeno, saj so imeli spomladi pozebo, med cvetenjem deževje in nato še točo. Na srečo jim je zdaj ob trgatvi vreme bolj naklonjeno. Zalog kljub razmeram zaradi koronavirusa, ko se je prodaja skoraj ustavila, nimajo, razen cvička, vendar računajo, da bo do konca leta tudi ta zaloga pošla.

Novo mesto bo v soboto v znamenju 100-te obletnice Novomeške pomladi, saj se v Dolenjskem muzeju pripravljajo na odprtje osrednje razstave z naslovom »Let novomeške pomladi«, na Kandijskem mostu pa bo še soareja Anton Podbevšek Teatra »Nekaj dni v septembru 1920-2020 Novo mesto, slovenska zgodovinska avantgarda«. Dogajanje si bo možno ogledati tudi v direktnem prenosu tako na Facebook strani kot tudi na 100pomladi.si. 100-ta obletnica Novomeške pomladi je tudi projekt letošnjega tematskega leta, ki ga mestna občina Novo mesto pripravlja v sodelovanju s partnerji. Za osrednji dogodek in za več kot 30 manjših, je občina namenila 200 tisoč evrov proračunskega denarja, je povedal predsednik organizacijskega odbora in direktor Knjižnice Mirana Jarca Luka Blažič, ki je tudi koordinator projekta.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 24.09.2020

Osrednja informativna oddaja