stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih - V Posavju še zbirajo podatke o škodi po potresu na Hrvaškem

Piše: V.M.

Čas objave:
08.01.2021 13:00

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Vanja Movrin.

SVET NA KRKI:
Predsedniki koalicijskih strank SDS, SMC in NSi, Janez Janša, Zdravko Počivalšek in Matej Tonin, bodo danes družno stopili pred novinarje in spregovorili o boju vlade z epidemijo covida-19. Epidemiološka slika se je v državi po praznikih poslabšala, zato se odmika tudi odpiranje šol, ki je za vlado, kot navaja sama, ena od prioritet.

Slovenska policija je na zaprosilo nemških kolegov na svoji spletni strani znova objavila fotografijo neznane ženske, ki so jo 14. decembra lani našli mrtvo v Nemčiji. Po ocenah bi lahko bila iz vzhodnoevropske regije. Po zadnjih podatkih je mogoče, da je v preteklosti živela tudi v Sloveniji, so sporočili s policije, zato pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o njej, naj to sporočijo na interventno številko policije 113, na anonimni telefon 080 12 00 ali pa na katero koli najbližjo policijsko postajo. 
KRKA DOMA:
Posavske občine bodo do konca tedna zbrale in upravi za zaščito in reševanje oddale podatke o škodi, ki so jo povzročili močan potres na sosednjem Hrvaškem in popotresni sunki. Največ škode naj bi nastalo v Občini Brežice in sicer predvsem na sakralnih stavbah. Brežiški župan Ivan Molan je navedel, da imajo do zdaj prijavljeno škodo na 36-ih poškodovanih objektih.

Aprila bo minilo štiri leta, odkar v občini Sevnica izvajajo projekt Sopotniki – brezplačni prevozi za starejše. Ključni cilj projekta je ranljivi populaciji oziroma starejšim od 65 let omogočiti boljšo kakovost življenja z možnostjo dostopa do različnih življenjsko pomembnih storitev kot so obisk zdravstvenih ustanov, nakup osnovnih življenjskih potrebščin in opravljanje drugih pomembnih dejavnosti.

»Vesel sem, da imamo izrazito razvojno in ambiciozno naravnan proračun in tudi, da je bil sprejet soglasno. To kaže, da se v Šmarjeških Toplicah znamo pogovarjati in usklajevati,« je dejal župan občine Šmarješke Toplice Marjan Hribar ob sprejetju proračuna za leto 2021 konec lanskega leta. Prihodki so načrtovani v višini dobrih 6,6 milijona evrov, odhodki pa bodo znašali malo več, skoraj 9,3 milijona evrov.


Vlada je v četrtek sprejela seznam 25 občin, ki imajo evidentirana romska naselja in bodo tako upravičene do proračunskih sredstev za sofinanciranje uresničevanja ustavnih pravic stalno naseljene romske skupnosti. Med njimi je 20 občin z romskim svetnikom, romska naselja pa ima evidentiranih še pet občin.

Osrednja informativna oddaja, 8.1.2021