bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

ilka hamer Svet24.si

Ilka pogumno stopila pred kamere in navdušila

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

Natalija Bratkovič Njena.si

Voditeljica Kmetije pokazala umetnico iz zakulisja...

Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Ekipa24.si

Pester večer Tine MAZE, ki je zaradi ODBOJKE ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Rusiji tudi o krški nuklearki

Piše: M.K.

Čas objave:
11.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Vrhniška družba Kemis že posluje, je danes potrdil njen direktor Boštjan Šimenc. Kot je pojasnil, že prevzemajo odpadke, a skladišča ne bodo napolnili. V normalnem obsegu bo obrat po njegovih pričakovanjih začel znova poslovati prihodnji teden.

Slovenski paraolimpijec Darko Đurić je z nastopom na 100 metrov prosto začel plavalno svetovno prvenstvo v Londonu. V uvodnem nastopu je zasedel sedmo mesto. Đurića na SP čakata še dva nastopa; na 50 m delfin in 50 m prosto. V svoji predtekmovalni skupini je bil Đurić tretji.

KRKA DOMA: Ruske vlagatelje zanimajo predvsem vlaganja v slovensko infrastrukturo, je po pogovorih z ruskim premierjem Dmitrijem Medvedjevom v Moskvi povedal slovenski premier Marjan Šarec. Zanimajo jih predvsem vlaganja v energetiko, pa tudi modernizacijo železnic. Govorila sta tudi o sodelovanju Rusije pri morebitni izgradnji drugega bloka krške nuklearke.  Premier Šarec je med drugim povedal, kako bi, če bi Rusija gradila drugi blok NEK, to vplivalo na slovenske odnose z ZDA, pa tudi kako bo na te odnose vplival njegov obisk v Moskvi. 

Fakulteta za organizacijske študije iz Novega mesta je te dni začela triletni mednarodni projekt WELLy, s katerim želijo preučiti vpliv fizičnega in psihosocialnega delovnega okolja na zdravje in počutje zaposlenih ter oblikovati delovno mesto svetovalca za omilitev stresa. Za projekt so jim v okviru programa Erasmus plus zagotovili 335.000 evrov.  Glavni projektni cilj je sicer oblikovanje profila omenjenega delovnega mesta, izvedli pa bodo tudi pilotno testiranje. Pri projektu sodeluje še šest partnerjev iz Grčije, Španije, Italije in Portugalske ter novomeško Društvo za razvijanje prostovoljnega dela. Stekel je z novim šolskim letom, končali ga bodo leta 2022.

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto je v soboto že tradicionalno čistil reko Krko. Tokratno akcijo so poimenovali Eko 2019 - potapljači za čisto Krko. Čistili so od Loke do starega mestnega mostu ter pod sodiščem. Po navedbah kluba so se kljub temu, da so na omenjenem področju akcije že imeli, zaradi novih odpadkov, ki so predvsem posledica vandalizma in objestnosti nekaterih, nekaj odpadkov pa je ostalo še od prej, odločili, da spet čistijo rečno dno na območju Novega mesta. Letos so pridobili tudi kar nekaj novih sponzorjev, ki jim ni vseeno za odnos do okolja.  Akcijo pripravljajo vsako leto prvi vikend v septembru, pripomore pa k pozitivnejšemu odnosu prebivalstva do reke.

Krka ob enih, 11.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri