stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka bo enih: V soseski Zapuže bodo zrasli stanovanjski objekti

Piše: R.K.

Čas objave:
13.10.2022 13:10

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V soseski Zapuže bodo zrasli stanovanjski objekti; Delu ulice Anzlova gora in Trdinova pot z novim vodovodom.

SVET NA KRKI

Prvič bo danes zasedal strateški svet za pripravo reforme zdravstvenega sistema. Ta bo pripravil predlog okvirnih sprememb za prenovo zdravstvenega sistema, med drugim na področju digitalizacije in financiranje zdravstva. Svet bo vodila Tjaša Sobočan. Ministrstvo prva izhodišča pričakuje do konca letošnjega leta.

Generalna skupščina ZN je sprejela resolucijo, ki zavrača ruske lažne referendume za priključitev ukrajinskih ozemelj ter zahteva konec agresije proti suvereni in neodvisni članici ZN. Za resolucijo je glasovalo 143 članic, pet jih je bilo proti, 35 pa vzdržanih. To je četrta resolucija Generalne skupščine ZN od ruskega napada na Ukrajino.

KRKA DOMA

Občinski svet Občine Mirna je na 22. redni seji med drugim sprejel drugi rebalans letošnjega proračuna in v drugi obravnavi tudi občinski podrobni prostorski načrt za sosesko Zapuže. Na podlagi sprejetega OPPN lahko zasebni lastniki zemljišča pridobijo gradbeno dovoljenje za gradnjo komunalne infrastrukture, območje ustrezno komunalno opremijo in kasneje pridobijo gradbena dovoljenja za posamezne stanovanjske hiše. Dinamika gradnje je tako odvisna od zasebnih investitorjev. Pomembna točka dnevnega reda je bil tudi drugi rebalans proračuna. Višina proračuna tako na odhodkovni kot prihodkovni strani tudi po drugem rebalansu ostaja 3,7 milijona evrov, občinski svet je sprejel le nekaj manjših sprememb pri posameznih projektih – med drugim je 27.500 evrov namenil nujni obnovi strehe na stavbi Osnovne šole Mirna, pri urejanju kulturnega doma, kjer je naložba ocenjena na 170 tisoč evrov, pa je uskladil sredstva iz državnega proračuna – namesto sprva predvidenih 64 tisoč evrov si je občina na razpisu ministrstva za kulturo namreč zagotovila skoraj 134 tisoč evrov.

V sklopu praznovanja občinskega praznika Občine Semič je so včeraj uradno namenu predali nov vodovod in obnovljeno cesto v delu ulice Anzlova gora in Trdinova pot. Občina je začela investicijo izvajati že lansko proračunsko leto, ko je bil na delu ulice Trdinova pot in Anzlova gora zgrajen nov vodovod v skupni dolžini 328 metrov. Sočasno je bila na novo asfaltirana celotna trasa poti, ob sofinanciranju lastnikov na Trdinovi poti pa je bila asfaltirana še makadamska pot v dolžini 190 metrov. V letošnjem letu so se dela nadaljevala na izgradnji vodovoda v ulici Anzlova gora v skupni dolžini 398 metrov. Del trase je bil zaradi ekstremno strmega terena betoniran, ostali pa na novo asfaltiran. Celotna vrednost investicije v letu 2021 in 2022 je znašala 179.778 evrov, občina pa je javno mrežo vodovodnega sistema obogatila za novih 726 metrov vodovoda.

Osrednja informativna oddaja, 13.10.2022