stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : 10. redna seja občinskega sveta Črnomelj

Piše: R.K.

Čas objave:
22.12.2023 12:52

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : 10. redna seja občinskega sveta Črnomelj; Tradicionalni dijaški koncert šolskega centra Novo mesto

SVET NA KRKI

V počastitev dneva samostojnosti in enotnosti bo danes v Državnem zboru slavnostna seja, na kateri bo zbrane nagovorila podpredsednica DZ Nataša Sukič. Zatem bo v Cankarjevem domu še osrednja državna proslava, na kateri bo slavnostni govornik predsednik vlade Robert Golob. Proslava nosi sporočilo narodne in politične enotnosti v kriznih razmerah.

Na Češkem bo v soboto dan žalovanja za žrtvami napada na Karlovi univerzi v Pragi, v katerem je 24-letnik v četrtek ubil 14 ljudi, še 25 pa ranil. Strelca naj bi policija ubila. Prebivalci češke prestolnice so že v četrtek zvečer na prizorišču streljanja prižigali sveče in polagali rože.

KRKA  DOMA

Na včerajšnji 10. redni seji Občinskega sveta Črnomelj, ki je potekala v Kreativni hiši mladih, je bil proračun Občine Črnomelj za naslednje leto osrednja tema razprave. Investicijsko naravnan proračun namenja največ sredstev izobraževanju, z izstopajočima projektoma izgradnje nove OŠ Loka Črnomelj in dograditve OŠ Dragatuš. Ocenjena vrednost nove šole je nekaj več kot 14,4 milijona evrov, od tega je za gradnjo v prihodnjem letu predvidenih 3,8 milijona evrov.  Povišanje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča je prav tako potrjeno, pri čemer je primerljivo s povišanji v drugih slovenskih občinah. Druga pomembna investicija v proračunu je obnova poslovne cone TRIS Kanižarica z evropskimi sredstvi. Na področju zdravstva  je predvidena investicija v izgradnjo urgence in laboratorija v ZD Črnomelj Varovanje okolja in naravne dediščine pa vključujejo sredstva za projekt kanalizacije in čistilne naprave Dobliče.

Šolski center Novo mesto je uspešno zaključil koledarsko leto s spektakularnim dijaškim koncertom, na katerem so se predstavili dijaki iz vseh šol. Dva razburljiva koncerta sta potekala zaporedoma; prvi je bil namenjen dijakom Srednje elektro-računalniške šole in tehniške gimnazije ter Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole. Na tem koncertu sta zbrane nagovorila ravnatelja Boris Plut in Damjana Gruden. Druga izvedba pa je bila namenjena dijakom Srednje zdravstvene in kemijske šole ter Srednje strojne šole. Voščilo so jim izrekli direktor Šolskega centra Matej Forjan ter ravnatelja Damjan Papež in Sebastjan Brežnjak. V enournem programu so se predstavili raznoliki ansambli, kot so Pečat, Kratek stik, Polk'n Roll, Priložnostna glasbena zasedba, Tilen, Eneja in Klemen, Neli, Ženska vokalna skupina, Big Band Šolskega centra, Harmonikarski orkester ter Hip hop plesalke in Trebanjske mažorete.

Osrednja informativna oddaja 22.12.2023