IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : 130. obletnica Splošne bolnišnice Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
05.04.2024 12:06

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : 130. obletnica Splošne bolnišnice Novo mesto; Najuglednejši delodajalec leta 2023

SVET NA KRKI

Europol danes razkriva podrobnosti delovanja 821 kriminalnih združenj, ki ogrožajo Evropsko unijo. Združbe imajo več kot 25.000 članov in neposredno vplivajo na življenja evropskih državljanov, so posvarili. To je prvo poročilo, v katerem so identificirali in analizirali kriminalne združbe na podlagi podatkov iz vseh držav EU.

Napadi s programsko opremo za šifriranje so donosen posel za kibernetske kriminalce. Po izračunih analitskega podjetja Chainalysis so žrtve kibernetskih napadov z uporabo programske opreme za izsiljevanje lani po vsem svetu izplačale rekorden obseg odkupnin, in sicer skupaj v višini več kot ene milijarde evrov.

KRKA DOMA

Splošna bolnišnica Novo mesto bo danes praznovala Svetovni dan zdravja v sklopu dogodkov ob 130. obletnici svojega delovanja. V čast temu pomembnemu jubileju so pripravili posebno srečanje, ki bo potekalo ob 13.30 uri. Da bi praznovanje potekalo na poseben način, so se organizatorji odločili, da se lokacija dogodka spremeni. Namesto znotraj bolnišničnih prostorov se bo glasbeni program Pevskega zbora SB NM odvijal na ploščadi pred Dializnim centrom bolnišnice. Obiskovalci bodo lahko ob toplem pomladnem soncu uživali v čudovitih zvokih glasbe in tako vzpostavili edinstveno atmosfero praznovanja. Po uradnem delu dogodka bo sledil skupinski sprehod ob peš poti, kjer bodo razstavljeni informativni panoji, ki bodo predstavljali zgodovino in dosežke bolnišnice. Sprehod se bo zaključil v restavraciji, kjer bo potekala pogostitev ter kjer si bodo udeleženci lahko ogledali razstavo fotografij, ki prikazujejo razvoj in pomembne trenutke bolnišnice v preteklih letih.

Farmacevtska družba Lek je že peto leto zapored osvojila naziv najuglednejšega delodajalca leta 2023, kar skupno predstavlja že šestič. Organizatorji so poudarili pomen ugleda pri privabljanju najboljših kadrov in skrb za njihovo zadovoljstvo. Predsednik uprave Leka, Robert Ljoljo, je izpostavil, da je visok ugled rezultat usmerjenega razvoja spodbudnega delovnega okolja, ki temelji na načelih raznolikosti, pravičnosti in vključenosti. Dodal je, da načrtujejo dva večja vala zaposlovanja, 300 novih delovnih mest v visokotehnološkem centru za biofarmacevtsko proizvodnjo v Lendavi in dodatnih 200 delovnih mest v centru za razvoj bioloških zdravil v Ljubljani. Med top 10 uglednimi delodajalci pa so se poleg Leka uvrstili tudi dolenjski podjetji Krka in Akrapovič. V raziskavi, ki je potekala med decembrom 2023 in marcem 2024, je sodelovalo več kot 10.000 strokovnjakov iz Slovenije, tako akademskih kot neakademskih.

Osrednja informativna oddaja 05.04.2024