stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih: 16-letnik v okolici Brežic streljal s pištolo

Piše: RK

Čas objave:
14.05.2021 12:42

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila z vami Petra Majdič.

SVET NA KRKI

Sodnica celjskega okrožnega sodišča Alenka Jazbinšek Žgank je začetek ponovnega sojenja predsedniku SDS in premierju Janezu Janši zaradi očitkov o razžalitvi novinark Radiotelevizije Slovenija preložila. V tričlanskem sodnem senatu sta bila namreč dva sodnika porotnika člana stranke SDS, ki jo vodi prav Janša. Novo sojenje se bo tako začelo predvidoma 1. junija. Janšev zagovornik Franci Matoz pa je napovedal, da bo predlagal 24 novih dokaznih predlogov.

Ne izstopamo iz socialnega dialoga, saj tega ni več, je na novinarski konferenci o razlogih za umik sindikatov iz ESS dejala Lidija Jerkič. Končni udarec je bil sprejemanje davčne zakonodaje, ko so "padle maske", saj je šla vlada, popolnoma mimo ESS, naravnost v državni zbor. Sindikati bodo v prihodnje delovali enotno, še napovedujejo, posluževali pa se bodo vseh oblik sindikalnega boja. Da je vlada s svojim odnosom uničila socialni dialog, so reprezentativne sindikalne centrale opozarjale že dlje časa. Kot so navajale, socialni partnerji ne morejo aktivno sodelovati pri oblikovanju zakonov in drugih predpisov, katerih posledice čutijo državljani, pač pa jih vlada z njimi le seznanja.


KRKA DOMA
Občina Šentrupert je uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za kulturo za izbor kulturnih projektov na področju nepremične kulturne dediščine. Na razpisu so bili uspešni s projektom Rekonstrukcije Lukatovega toplarja, uničenega v poletnem neurju 2020 in s tem upravičeni do 50% sofinanciranja obnove. Ministrstvo za kulturo bo prispevalo 13.235,01 EUR, kar je polovica upravičenih stroškov obnove. Z investicijo bodo izvedli rekonstrukcijo v neurju porušenega repa - podaljška s tremi okni pri Lukatovem toplarju.

V Galeriji likovnih samorastnikov v Trebnjem so včeraj ob 18. uri spletno odprli razstavo Matija Skurjeni, sanje in nadrealistične slike. Gre za dela enega najvplivnejših hrvaških naivnih slikarjev, ki je živel med letoma 1898 in 1990, je pojasnil avtor trebanjske razstave in kustos Muzeja Matija Skurjeni Ante Žaja.Razstava, ki so jo pripravili s sodelovanjem Muzeja Matija Skurjeni iz Zaprešića, bo na ogled do 26. septembra.


Policisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 169 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi enajstih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje. Brežiške policiste pa so nekaj pred 18. uro občani obvestili, da naj bi na območju Brzine slišali strele. Takoj so se odzvali, preverili navedbe in na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je s plinsko pištolo streljal 16-letnik. Pištolo, s katero je mladoletnik kršil javni red in mir, so zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Na podlagi ugotovitev bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Krka ob enih, 14.5.2021