franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – 19 voznikov pod vplivom alkohola, tudi 1,8 promila

Piše: RK

Čas objave:
13.12.2021 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Petra Majdič.

SVET NA KRKI
V nedeljo so ob 1749 PCR-testih potrdili 677 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 38,7 odstotka, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Po oceni NIJZ je v Sloveniji trenutno 22.129 aktivnih okužb, sedemdnevno povprečje znaša 1386, 14-dnevno povprečje na 100.000 prebivalcev pa 1050.

Inšpektorji po besedah vodje sektorja za finančni nadzor na Fursu Marjana Mačka ugotavljajo pozitivne učinke poostrenih nadzorov nad izvajanjem ukrepom za preprečevanje širjenja epidemije, saj se delež nepravilnosti zmanjšuje. So pa med drugim v preteklih tednih izdali več odločb o prepovedi opravljanja dejavnosti na sejemskih stojnicah.

Nebo bo danes po napovedih razsvetlil meteorski roj Geminidov. Ta se pojavlja vsako leto decembra, letos pa naj bi vrhunec doživel v noči z danes na torek. Na temni lokaciji je po ocenah slovenskega Astronomskega društva Orion moč pričakovati od 60 do 120 utrinkov na uro.

KRKA DOMA
Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 3,8 milijona evrov evropskih sredstev za projekt ureditve prostorov za namen negovalne bolnišnice v Novem mestu. V okviru tega projekta bo Splošna bolnišnica Novo mesto pridobila 44 novih postelj za covidne bolnike. Ministrstvo za zdravje bo v okviru projekta preuredilo stari interni oddelek v Splošni bolnišnici Novo mesto tako, da bo omogočal kakovostne pogoje za neakutno in paliativno bolnišnično obravnavo. Prenovljena stavba bo imela v pritličju predvsem skupne prostore oddelka za neakutno bolnišnično obravnavo, kot so prostori za izvajanje različnih terapij in delavnic ter dnevni prostor za obiske svojcev. V prvem in drugem nadstropju bo oddelek za neakutno bolnišnično obravnavo, v tretjem nadstropju pa oddelka za neakutno bolnišnično obravnavo in paliativno oskrbo. s to naložbo bo ministrstvo za zdravje izboljšalo pogoje za izvajanje kakovostne zdravstvene dejavnosti v omenjeni bolnišnici, prispevalo pa bo tudi k izboljšanju dostopnosti zdravstvenih storitev v jugovzhodni Sloveniji.

V 9. kolu 1. Slovenske namiznoteniške lige je ekipa Športnega društva SU Novo mesto v Športnem centru Livada gostila doslej še neporaženo moštvo NTK Fužinar Interdiskont. Aktualne državne prvake so Novomeščani premagali s 5:3 in se povzpeli na vrh prvoligaške lestvice. Prvi letošnji dvoboj lanskoletnih finalistov je bil po pričakovanjih napet in zanimiv. Bolje so začeli gostje, ki so po dveh zmagah Mitje Horvata in eni Žige Kristijana Žigona vodili s 3:2, toda do konca niso več osvojili niti niza. Najprej je Jure Slatinšek premagal Luko Breznika, nato je bil Uroš Slatinšek po uvodnih dveh zmagah boljši še od Mitje Horvata, za konec pa je Jure Slatinšek ugnal še Žigo Kristijana Žigona. S sedmimi zmagami in enim porazom so SU-jevci trenutno na vrhu lestvice, je pa res, da ima doslej še neporažena ekipa Keme iz Puconcev še tekmo manj od Novomeščanov. Prav proti Kemi bodo SU-jevci odigrali še zaostalo tekmo 7. kola, in sicer v torek, 14. decembra. Redni del prvoligaškega državnega prvenstva pa se bo potem nadaljeval 22. januarja. Več podrobnosti pišemo na naši spletni strani radiokrka.si.

Na območju Policijske uprave Novo mesto so minuli konec tedna policisti v popoldanskih in večernih urah poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov. Preizkus alkoholiziranosti so odredili 449 voznikom in pri 19 voznikih ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola. 12 voznikov je imelo v litru izdihanega zraka pod 0,52 miligrami alkohola, devet voznikov pa več. Desetim so začasno odvzeli vozniška dovoljenja, jim zaradi kršitev izdali plačilne naloge in seznanili sodišče. V noči na soboto so tako na Belokranjski cesti v Novem mestu pri vožnji pod vplivom alkohola odkrili 38-letnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligramov alkohola, policisti PP Sevnica pa v kraju Vrhek 47-letnika brez vozniškega dovoljenja in z 1,01 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. V soboto zvečer so policisti PP Novo mesto v Malenski vasi ustavili 30-letnikabrez vozniškega dovoljenja in 0,93 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. S pogostim preverjanjem psihofizičnega stanja voznikov bodo policisti nadaljevali še ves mesec, zato pozivajo vse, da za volan sedejo le trezni.

Osrednja informativna oddaja, 13.12.2021