stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih - Akcija Šolar tudi letos

Piše: RK

Čas objave:
08.08.2022 12:39

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Za zdaj brez izbora izvajalca za tretji pas med Pijavo Gorico in Turjakom, Akcija Šolar 2022 za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin, Dvorski gasilci obeležili jubilej.

SVET NA KRKI

Agencija za varnost prometa in policija začenjata s tretjo letošnjo nacionalno preventivno akcijo Hitrost. Do nedelje bodo policisti tako po vsej državi poostreno preverjali upoštevanje omejitve hitrosti. Z akcijo želijo umirjati hitrost na cestah, saj zaradi nadzora vozniki navadno zmanjšajo hitrost in vozijo bolj varno.


Na Finskem zaradi vojne v Ukrajini beležijo rekordno število beguncev. Njihovo število je preseglo dosedanji rekord, ki so ga zabeležili na vrhuncu begunske krize leta 2015, so danes sporočile finske oblasti.


KRKA DOMA

Direkcija za infrastrukturo na javnem razpisu za gradnjo prve faze nadaljnje ureditve tretjega pasu na odseku državne ceste Škofljica-Rašica med Pijavo Gorico in Turjakom še ni izbrala izvajalca. Iz objave na portalu javnih naročil je razvidno, da je bila edina prispela ponudba previsoka. Direkcija bo šla zdaj v pogajanja o ceni. Projekt ureditve 1,8 kilometra dolgega tretjega pasu, ki bo potekal od priključka Smrjene do novega priključka za Gradišče, je del izgradnje 3a razvojne osi, oziroma posodobitve državne ceste od Ljubljane mimo Velikih Lašč, Ribnice in Kočevja do mejnega prehoda Petrina v občini Kostel.

Tudi letos na območnem združenju Rdečega križa Metlika že šestnajsto leto zapored pripravljajo akcijo Šolar, s katero socialno ogroženim staršem pomagajo pri nakupu vse potrebnega za nemoten vstop njihovih otrok v šolo. Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona (v višini 40 evrov na otroka) prejmejo starši. Bon na ime otroka bodo lahko vnovčili v trgovini Partner v Metliki, in sicer do konca avgusta, ko poteka akcija. Pomoč je namenjena izključno za šolske potrebščine. V preteklem šolskem letu je humanitarno pomoč prejelo 85 prejemnikov. Letos so že poslali 70 bonov, a glede na poznavanje razmer in porast cen bo število prejemnikov, kot poročajo z metliškega Rdečega križa, več. Da bi lahko pomagali večjemu številu otrok, prispevke še vedno zbirajo na TRR RK Metlika: 02994-0019199751 (NLB) sklic: 00 2022 s pripisom Šolar 2022. ''Prepričani smo, da bomo skupaj marsikateremu otroku omogočili miren vstop v šolske klopi,'' so ob tem še zapisali na OZ RK Metlika.

Prostovoljno gasilsko društvo Dvor letos praznuje 90-letnico delovanja. Jubilej so obeležili v soboto, ko so pripravili slovesnost in se spomnili na prehojeno pot ter dosežene rezultate. Ob tej priložnosti je žužemberški dekan Franc Vidmar blagoslovil obnovljen kip sv. Florjana, ki ga je pred več kot dvajsetimi leti izdelal danes že pokojni Martin Blatnik, na koncu pa so zaslužnim podelili tudi priznanja in druga odlikovanja. Slovesnosti, ki se je začela z gasilsko parado, sta se med drugim udeležila tudi domači župan Jože Papež in predsednik Gasilske zveze Novo mesto Franc Anderlič. Slednji je dejal, da si tako požrtvovalnih društev, kot je PGD Dvor, v njihovi zvezi samo želijo ter jim čestital ob jubileju. Papež pa je poudaril, da tudi dvorski gasilci vedno priskočijo ljudem na pomoč v stiski, pa to danes še zdaleč niso le požari, zato upravičeno doživljajo velik ugled in zaupanje ljudi. Ob 90-letnici delovanja so dvorski gasilci izdali tudi kroniko društva, ki jo je uredil Slavko Mirtič.

.Krka ob enih, 8.8.2022