mitja Svet24.si

Poročil se je slovenski režiser, ki je navdušil...

ekplozivna-ubojna-sredstva, deminiranje, iskanje, požarišče Svet24.si

FOTO: Na pogorišču iščejo mine, granate in ...

marjan podobnik janez jansa bobo Necenzurirano

Nov nepremičninski posel Janeza Janše

nina krajnik-pl Reporter.si

To je resnica o »diplomatski« karieri Nine ...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

Stargate Odkrito.si

Skozi zvezdna vrata v legendo

elsnik Ekipa24.si

Močne besede Elšnika! Kapetan zmajev dvignil ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Bela krajina se poslavlja od legende

Piše: R.K.

Čas objave:
04.06.2021 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI:
Prebivalci Slovenije so lani opravili nekaj več kot 2,2 milijona zasebnih potovanj, kar je skoraj pol manj kot v letu 2019. Večino teh potovanj so - prvič po letu 2009 - opravili v Sloveniji, navaja državni statistični urad. Več kot polovica tistih, ki lani zasebno niso potovali, je kot razlog za to navedla covid-19.

Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo sodbo, s katero je bil Jože Šercer iz občine Osilnica zaradi poskusa umora ter posedovanja orožja in streliva obsojen na 15 let in štiri mesece zapora. Njegov zagovornik je napovedal, da bo na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, poročata danes časnika Dnevnik in Večer.

KRKA DOMA:

V Kulturnem domu Metlika je včeraj po smeri Tonija Gašperiča potekala žalna seja. V sejni sobi so odprli tudi žalno knjigo, v katero se je mogoče vpisati do prihodnjega petka, 11. junija. Pogreb Tonija Gašperiča bo danes ob 16. uri na pokopališču v Metliki, pri svetem Roku.

Kriminalisti in policisti novomeške policijske uprave so v sodelovanju s kolegi z več drugih policijskih uprav sredi maja prijeli 17 pripadnikov kriminalne združbe, ki so preprodajali drogo in prali denar. Med eno izmed hišnih preiskav so odkrili skladišče, v katerem so zasegli nekaj manj kot 79 kilogramov različnih drog, namenjenih oskrbi slovenskega tržišča, med drugim kokain, heroin in amfetamin. Po besedah Božičnika ocenjujejo, da je vrednost zasežene droge nekaj milijonov evrov.

Policisti so danes sporočili rezultate preiskave v zvezi z molotovko, ki je aprila priletela v dnevno sobo občinske svetnice Vesne Fabjan iz Črnomlja.  Po intenzivni preiskavi so kriminalisti potrdili utemeljen sum in zaradi povzročitve splošne nevarnosti kazensko ovadili 17-letnika iz Črnomlja. V preiskavi so ugotovili, da je pred tem na domačem dvorišču opravil tudi preizkus delovanja zažigalne steklenice in to tudi posnel. 

Osrednja informativna oddaja, 4.6.2021