stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Brežice vključene v Mrežo zdravih mest

Piše: R.K.

Čas objave:
03.11.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Občina Brežice vključena v Mrežo zdravih mest; Krka izgubila.

SVET NA KRKI

Ljubljanski policisti so na območju Viča v Ljubljani izsledili in prijeli 40-letnega osumljenca, ki naj bi v četrtek zvečer na tem območju z ostrim predmetom huje poškodoval 88-letno žensko. Življenje starejše ženske ni več ogroženo, ostaja pa na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Kot navajajo, se 40-letni osumljenec pri prijetju ni upiral in pri tem ni bil nihče poškodovan. Policisti zdaj nadaljujejo z zbiranjem obvestil, storilca pa sumijo kaznivega dejanja zoper življenje in telo. Motiv za dejanje še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave, je pa bil osumljenec po do sedaj znanih podatkih v preteklosti obravnavan zaradi nasilnega dejanja.

V nesreči manjšega športnega letala, ki je v četrtek iz Zagreba letelo v Salzburg, so v osrednji Avstriji umrli štirje ljudje, je danes sporočila avstrijska policija. Žrtev še niso identificirali, prav tako pa še ni jasen vzrok nesreče.

Združeni narodi so danes pozvali k nujni pomoči prebivalcem na območju Gaze in Zahodnem bregu. Ocenjujejo, da bodo potrebe po pomoči za približno 2,7 milijona ljudi znašale 1,13 milijarde evrov do konca tega leta.

KRKA DOMA

Občina Brežice je vključena v Mrežo zdravih mest. Župan Občine Brežice Ivan Molan je ob dnevu odprtih vrat brežiškega Centra za krepitev zdravja podpisal pismo o nameri za vključitev občine Brežice v Mrežo zdravih mest. Z njo se je Občina zavezala k spodbujanju bolj zdravega in trajnostnega življenjskega sloga. Program Zdravih Mest omogoča lokalnim skupnostim, da sprejemajo proaktivne ukrepe in postanejo zgled drugim, kako izboljšati kakovost življenja v njihovem mestu oziroma občini. Zdrava mesta so dolgoročen mednarodni program, ki deluje že več kot tri desetletja in pospešuje novosti in spremembe v lokalni zdravstveni politiki, zagovarja nove pristope k družbenemu zdravju. V Evropsko mrežo zdravih mest se je uspelo vključiti čez 1400 občin, preko 30 nacionalnih mrež. Leta 1989 se je v program vključila tudi Slovenija in v VII. fazi sledi smernicam Svetovne zdravstvene organizacije v Slovenski mreži zdravih mest s 37 občinami članicami, odslej tudi z novo članico – Občino Brežice.

Krka je tokrat morala priznati premoč. V 6. krogu AdmiralBet ABA lige so košarkarji Krke po izenačenem prvem polčasu v drugem popustili in s SC Derbyjem v Podgorici izgubili s 70-84. Trener Gašper Okorn je dejal, da so odigrali solidno igro, da pa bi lahko bila njihova prednost občutnejša. Krkaši, ki imajo v ABA ligi zmago in pet porazov, bodo naslednjo tekmo odigrali čez 10 dni, ko v Novo mesto prihaja zagrebška Cibona. Pred tem bodo odigrali še dve tekmi v ligi Nova KBM, in sicer to nedeljo ob šestih zvečer domačo tekmo s Podčetrtkom, prihodnji četrtek pa bodo gostovali pri Rogaški.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 3.11.2023