stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Dijaki izdelali več kot 4000 voščilnic

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Ob opravljenih 5561 PCR-testih so včeraj potrdili 1255 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih izvidov testiranj je bil 22,6-odstoten. V bolnišnicah zdravijo 649 covidnih bolnikov, od tega jih je 206 na intenzivni negi. Umrlo je šest covidnih bolnikov.

Gasilcem je ponoči uspelo omejiti in pogasiti požar, do katerega je prišlo včeraj zvečer v eni od stanovanjskih stavb v apartmajskem naselju Bolfenk na Pohorju. Požar je sicer v celoti uničil mansardni del, delno so poškodovane tudi spodnje etaže.

Z današnjim dnem je začela veljati prepoved dajanja nekaterih plastičnih proizvodov za enkratno uporabo na trg. Tako ne bodo več na voljo vatirane palčke, jedilni pribor, krožniki, slamice, mešalne palčke za pijače, palčke za pritrditev na balone in podporo balonov ter lončki.

KRKA DOMA:
Mirnski občinski svet je včeraj potrdil predlog proračuna za prihodnji dve leti in letne programe na različnih področjih, ki predvidevajo, da bi na razpisu za programe, projekte in redne dejavnosti lahko razdelili skupaj nekaj več kot 80 tisoč evrov. Sprejeti letni programi omogočajo, da bodo razpisi za sofinanciranje objavljeni prej kot običajno, predvidoma v februarju prihodnje leto.

Že tretje leto zapored so se dijaki in zaposleni Šolskega centra Novo mestu z velikim veseljem priključili projektu Mala pozornost za veliko veselje, katerega cilj je, da bi prav vsi starostniki, ki bivajo v domovih za starejše po Sloveniji prejeli novoletno voščilnico. Projekt je bil lani razglašen za naj prostovoljski projekt. Letos so moči združile prav vse štiri srednje šole Šolskega centra Novo mesto in skupaj so izdelali več kot 4000 voščilnic z novoletnimi željami.

V Anton Podbevšek Teatru bodo drevi ob 20. uri premierno uprizorili predstavo, nastalo po zapisu Pismo očetu češko-avstrijskega pisatelja Franza Kafke, ki je delo napisal leta 1919. Ohranilo se je v njegovi zapuščini in so ga prvič objavili leta 1952. Kafka v njem problematizira svoj kompleksni in zapleteni odnos z očetom. Pismo očetu je sicer njihova zadnja letošnja premiera.

Osrednja informativna oddaja, 22.12.2021

Krka ob enih