stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Dobrodelni županov teniški turnir

Piše: R.K.

Čas objave:
22.08.2023 13:34

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Na dobrodelnem turnirju za družino iz Regrče vasi; Vroče je tudi živalim.

SVET NA KRKI

Na območju plaže Slatina na hrvaškem dalmatinskem otoku Čiovo se od začetka meseca giblje morska želva glavata kareta. Po navedbah tamkajšnjih prebivalcev je dolga več kot enem meter, doslej pa je ugriznila že štiri kopalce, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Glavata kareta je zaščitena vrsta živali.

Tehnološki park Ljubljana bo prihodnji dve leti vodil evropsko divizijo tehnoloških parkov. Po besedah direktorja Jerneja Pintarja je dosežek še toliko večji, ker je bil ljubljanskemu za vodenje divizije konkurenca londonski tehnološki park. Vodjo divizije izbirajo tehnološki parki po Evropi. Po Jankovićevih besedah je spričo tega dosežka čas, da po 16 letih, ko so na mestni občini napisali, da bodo v Stanežičah na severozahodu Ljubljane gradili stanovanjsko sosesko, spet odprejo vprašanje namembnosti te lokacije tudi za tehnološki park.

KRKA DOMA

Na teniških igriščih v Portovaldu bo tudi letos potekal Dobrodelni županov teniški turnir. Odvijal se bo 16 septembra od pol desetih dopoldne dalje. Z donacijami in prispevki na srečelovu bodo zbirali sredstva za družino Zupančič iz Regrče vasi za nakup avtomobila, ki bi bil prilagojen invalidni osebi. Mati je samohranilka, ki je po prestani bolezni invalidsko upokojena že več let. Hči je invalidka, ima cerebralno paralizo, fibromialgijo in je avtistka. Hkrati je absolventka Univerze v Novem mestu, Fakultete za ekonomijo in informatiko. Čeprav je opravila vozniški izpit brez prilagoditev, se ji je zdravstveno stanje skozi leta poslabšalo do te mere, da potrebuje vozilo z avtomatskim menjalnikom, z dovolj prostora za prevažanje invalidskega vozička. Novo in prilagojeno vozilo bi družini omogočilo kakovostnejše življenje, zato smo se ji odločili pomagati pri nakupu primernega avtomobila. Denarna sredstva se zbirajo na račun, ki ga je za ta namen odprla Škofijska karitas Novo mesto. Podatki za nakazilo so objavljeni tudi na naši spletni strani radia Krka.

Tako kot je vroče nam, je vroče tudi živalim, je povedala predsednica Društva za zaščito živali Novo mesto Vesna Plavec. Veliko ljudi misli, da je treba psa z veliko dlake ostriči, včasih jih postrižejo celo do golega. Vendar pa to lahko povzroči pregretje živali in toplotni udar.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 22.8.2023