stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Dolenjci ta vikend na sejem

Piše: R.K.

Čas objave:
08.04.2022 13:08

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Zdravniška zbornica Slovenije je v četrtek objavila spomladanski razpis specializacij za zdravnike in zobozdravnike za letošnje leto. Skupaj je razpisanih 286 posameznih vrst specializacij za zdravnike, največ na področju družinske medicine.

Države članice Evropske unije so danes potrdile peti sveženj sankcij proti Rusiji zaradi njene invazije na Ukrajino. Ta med drugim vključuje prepoved uvoza ruskega premoga v unijo in prepoved vstopa ladij, ki plujejo pod rusko zastavo, v pristanišča EU. Nove sankcije vključujejo tudi zamrznitev sredstev štirih ruskih bank.

KRKA DOMA

Mnogi Dolenjci bodo ta viend preživeli na sejmih Lov, Ribolov in naturo, ki so se začeli danes na sejmišču Pomurskega sejma. Okolju, naravi in sobivanju v njej bodo namenjeni strokovni posveti, razstave in predstavitve. Na sejmu bo mogoče kupiti lovsko in ribiško opremo, različne pripomočke za življenje v naravi, obiskovalci bodo dobili namige za aktiven oddih v zelenih turističnih krajih, planinah in gozdovih, razvajali se bodo lahko tudi ob izbrani kulinariki. Predstavile se bodo krovne organizacije omenjenih panog, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, zveze, društva, turistične kmetije, dopolnilne dejavnosti na njih, rokodelci, regionalna kulinarika in zdravilni turizem.

Novomeški kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Krškem podali kazensko ovadbo zoper pet državljanov Slovenije in tri državljane Hrvaške zaradi suma več kaznivih dejanj davčne zatajitve ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Osumljeni naj bi po ugotovitvah kriminalistov kot direktorji, lastniki oz. osebe, ki so dejansko upravljale z več posameznimi podjetji, v letih 2017 do 2019 na podlagi različnih fiktivnih listin, ki so jih knjižili v svoje poslovne knjige, prikazovali nabave ter prodajo blaga tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem, pri tem pa naj bi se izognili plačilu predpisanih obveznosti pravnih oseb. Policija trdi, da so s tem preslepili finančni urad, pristojen organ za odmero in nadzor nad obračunavanjem in plačevanjem teh obveznosti.Protipravno naj bi pridobili okoli 470.000 evrov.

Jutri bo med 9.00 in predvidoma 11.00 v Kočevski Reki potekala akcija sadnje dreves Pomladimo gozdove. Akcijo so morali minulo soboto zaradi snega odpovedati in jo preložiti ta teden. Kljub temu, da vremenske razmere ne bodo idealne, bodo akcijo izvedli, saj se sezona spomladanske sadnje sredi aprila zaključuje. Interes med prostovoljci za akcijo je velik, v Kočevju pričakujejo tudi zaposlene iz več podjetij, ki so se odločili, da se akciji Pomladimo gozdove pridružijo v osrčju slovenskih gozdov. Zbor je ob 9.00 ob glavni cesti med Novimi Lazi in Kočevsko Reko, lokacija je iz ceste lahko dostopna.

Osrednja informativna oddaja, 8.4.2022