stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Dolenjska zbira pomoč za Ukrajino

Piše: R.K.

Čas objave:
04.03.2022 11:27

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Na svetu je okoli 650 milijonov odraslih in 124 milijonov otrok, ki živijo z debelostjo, ob današnjem dnevu debelosti izpostavljajo v Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije. Kot pojasnjujejo, tudi v Sloveniji iz leta v leto narašča število oseb, ki živijo z debelostjo, za katero poudarjajo, da je bolezen in ne zgolj estetska motnja.

Točno pred dvema letoma so v Sloveniji potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, od takrat skupno že skoraj 900.000 okužb. Obvladovanje epidemije je v dveh letih močno zaznamovalo vsakdan Slovencev, a se epidemične razmere ob sicer bolj nalezljivi, a manj nevarni različici omikron vendarle umirjajo, tudi v bolnišnicah.

KRKA DOMA

Tudi v naši jugovzhodni regiji poteka zbiranje pomoči za Ukrajino. V prihodnjem tednu bodo zbirali pomoč v Metliki, Novem mestu in Kočevju. Občina Metlika, štab Civilne zaščite občine Metlika in Rdeči križ Metlika humanitarno pomoč zbirajo v skladišču Rdečega križa Metlika na Kolodvorski cesti 2. V Novem mestu se pomoč zbira na Območni obrtno-podjetniški zbornici, v Kočevju pa pomoč zbirajo Občina Kočevje, štab civilne zaščite in Rdeči križ Kočevjev bivšem skladišču Blagovnih rezerv na Roški cesti v Kočevju. Že danes in jutri pa poteka zbiranje pomoči tudi v Posavju. Tako zbirajo pomoč v Rotaract clubu Sevnica, na Brežiški info točki, Mladinskem klubu Krško, Turistično informacijskem centru Kostanjevica na Krki in PGD Podbočje. Več o akcijah zbiranja humaniterne pomoči za Ukrajino lahko preberete na naši spletni strani radiokrka.si.

Ljubljanska cesta v Kočevju je bila v letošnjem letu predvidena za celovito rekonstrukcijo, sočasno z gradnjo kolesarskih površin. Iz občine Kočevje so sporočili, da je končna ponudbena cena izvajalca, s katerim so bila izvedena tudi pogajanja, višja od zagotovljenih sredstev, ki so bila na podlagi trenutnih razmer planirana v proračunu. Pojasnili so, da v zadnjem obdobju cene na trgu gradbeništva neprestano rastejo, investicija zato v tem trenutku ni ekonomična, sprejeta pa je bila odločitev, da se bo projekt rekonstrukcije Ljubljanske ceste izvedel fazno v prihodnjih letih. Dela za gradnjo kolesarskih povezav v mestu se kljub temu nemoteno nadaljujejo, saj mora biti projekt, ki je v celoti financiran iz evropskih sredstev, zaključen do meseca novembra. Večina del bo zahtevala predvsem polovične zapore ceste, zato ni pričakovati večjih težav pri dostopnosti do objektov in storitev.

Policisti prometne policije Sevnica so bili okoli 21. ure obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Radeč proti Sevnici, vijugal po vozišču, zaviral in sunkovito speljeval in ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali in izsledili 55-letnega kršitelja, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,80 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu zasegli avtomobil in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zoper njega bodo ukrepali tudi zaradi izrečenih groženj policistom.

Osrednja informativna oddaja, 4.3.2022